El GAV commemora el 25 d´abril

Des del Grup d´Accio Valencianista (GAV), nos comuniquen lo següent:  

Un any mes el Grup d´Accio Valencianista organisa una serie d´actes per a commemorar la data del 25 d´Abril. Des del GAV volem recordar i homenajar a aquells patriotes que lluitaren el 25 d´Abril de 1707 en la decisiva Batalla de Almansa en la defensa dels nostres Furs, front a Felip V.

El GAV mai podra celebrar una data historica tan negativa per al devindre del nostre poble. Mentres atres si que celebren este dia, copiant la tradicio francesa i catalana de fer de les derrotes i les desgracies festes nacionals. Mosatros aprofitaren el dia per a mijan una serie d´actes que se celebraran en el Cap i Casal del nostre Regne, imbuir-mos de l´espirit d´aquells patriotes que lluitaren fins les ultimes conseqüencies en la defensa de l´autentica personalitat valenciana. De la mateixa manera que aquells autentics Maulets (res que vore en els renegats que ara volen apropiar-se del seu nom) plantaren cara al centralisme absolut que representava el primer Borbo, els homens i dones del Grup d´Accio Valencianista renovarem un any mes davant del monument erigit ab ells, el nostre compromis de lluita front als enemics de la nostra terra.

El programa que han confeccionat per al 25 d´Abril d´enguany sera el següent:

12 h. Homenage ab corona de llorer i breu parlament davant el monument als Maulets (Av. Regne de Valencia del Cap i Casal).

14 h. Paelles jagants en la seu del GAV (c/ Pintor Gisbert, 17 del Cap i Casal).

17 h. Campeonat de truc.

18 h. Primer ensaig general de la Colla de Moixaranga del GAV, ab la direccio del mestre moixaranger, Vicent Beltran.

La ´Mona´ catalana de Pasqua

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, una volta passada la Semana Santa on s´han celebrat els actes religiosos per part de les quatre confraries de Castello (Pau i Caritat, Santa Maria Magdalena, Santissim Crist de Medinaceli i Purissima Sanc), aixina com en totes les poblacions (destaquem les representacions de La Passio de Borriol, Torreblanca i Chilches; la Trencà de l´Hora d´Alcora i Benicarlo i la provesso de l´Encontre de la ciutat de Castello), aprofitem que ara estem en Pasqua per a ficar un articul prou interessant d´Agusti Galbis, titulat: “La ‘Mona’ catalana de Pasqua”.

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=3888

Des d´esta associacio li donem l´enhorabona per tot el seu treball d´investigacio i ben documentat.

* En l´image Mona tipica valenciana.

I si teniu temps per a fer una Mona de Pasqua, vos adjuntem la recepta que publicà el periodic “Las Provincias” baix el titul “¿Cómo hacer una mona de Pascua?”:

http://www.lasprovincias.es/20100322/ocio/infantil/como-hacer-mona-pascua-201003221327.html

I per si voleu saber mes coses sobre el significat de la Mona de Pasqua, aci teniu l´enllaç a nostra Enciclopedia en Internet (Uiquipèdia):

http://www.uiquipedia.org/Mona_de_Pasqua

No res mes, Bona Pasqua per a tots.

Mes de 100.000 visites

Estimats associats, amics i usuaris de la nostra web, despres de mes de cinc anys en internet (de febrer de 2005 a decembre de 2010), havem superat les 100.000 visites (112.652), tenint una mija de 62 visitants diaris durant l´ultim any (2010). 

El nostre agraiment. ¡¡¡ Seguim avant !!! 

II Congres Internacional d´Historia

L´associacio cultural Gregal. Estudis Historics, ha organisat el II Congres Internacional d´Historia Contemporanea “Reconstruir despres d´una guerra”, del qual pasem a donar informacio (en castellà):

Le invitamos a asistir al Segundo Congreso Internacional Gregal de Historia Contemporánea “Reconstruir después de una guerra”, que tendrá lugar en las fechas 15 y 16 de abril en el Museo de Bellas Artes de la ciudad de Castellón, España.

La reconstrucción española tras la Guerra Civil fue un hecho determinante que ha forjado el modelo de ciudad y de sociedad actual. Las decisiones tomadas a partir de 1938 pretendían recuperar la normalidad anterior al conflicto, al igual que ocurrió a partir de 1944 en el resto de Europa. En qué medida los diferentes procesos de reconstrucción material, cultural, institucional o social fueron un éxito o un fracaso y en qué medida la actualidad del siglo XXI está condicionada por ello es el objeto del presente Congreso de Historia Contemporánea Gregal.

España como precursora de un proceso reconstructivo que inspiró en algunas de sus líneas a los principales países de Europa Occidental tras la Segunda Guerra Mundial. Y algunas de cuyas ideas básicas han inspirado en los últimos años los procesos de expansión urbana y administrativa como modelo de futuro.

+ info: http://www.cihcgregal.com/

Recort historic de visites a la PJV

Des de la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV), nos infomen de lo següent:

La pagina electronica de La Plataforma ha registrat en els ultims dies un aument de les visites espectacular proxim al 120 per cent. El numero d´usuaris unics s´ha duplicat despres del canvi de disseny de la pagina. A dia de hui ya som més de 500 persones diferents les que visitem diariament pjvalencianista.org. Este increment d´usuaris tambe ha aumentat el numero de busquedes de la pagina electronica. L´administracio de pjvalencianista.org agraïx la confiança dels seus lectors i espera fidelisar a molts més en el treball constant per una informacio clara i veraç relacionada en el valencianisme cultural i social.

http://www.pjvalencianista.org/web/

Des d´esta associacio lis donem l´enhorabona.

Activitats de la RACV d´abril


La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), nos comunica les activitats programades per al present mes d´abril:

•     Dimarts, 12 d´abril. Presentació del llibre “Enigmas de nuestro pasado”, de l´Ilm. Sr. En José Aparicio Pérez, Acadèmic de Número de la RACV. La presentació estarà a càrrec de l´Ilma. Sra. Na Mª Desamparados Cabanes Pecourt, Secretària de la RACV.

Lloc i hora: Saló d´Actes de la RACV (c/ Avellanes, 26 de Valéncia). 19,30 h.

•     Dissabte, 16 d´abril. II Congrés Internacional d´Història Gregal “Reconstruir después de una guerra”. Taula Redona “La percepción de la postguerra”. Modera l´Ilm. Sr. Dr. En Federico Martínez Roda.

Lloc i hora: Museu de Belles Arts. Av. Hermanos Bou, 28 de Castelló de la Plana. 12 h.

•     Dilluns, 18 d´abril. Presentació del llibre “La división provincial y el final del Reino de Valencia (1810-1833)” de l´Ilm. Sr. En Federico Martínez Roda, Acadèmic de Número de la RACV. La presentació la realisarà l´Ilm. Sr. En Vicente L. Navarro Luján, Conseller Nacional de l´Associació Catòlica de Propagandistes (ACDP) i Professor de l´Universitat CEU Cardenal Herrera.

Lloc i hora: Palau de Colomina (c/ Almodí, 1 de Valéncia), 20 h.

http://www.racv.es/

 

<<   <   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |   >   >>
439 registres trobats

cites

"perque yo, a manament de vostra senyoria, ho he tret de lati, en nostra vulgada lengua materna valenciana aixi com he pogut, jatssessia que altres l´hagen tret en lengua cathalana".
En el prolec de la seua traduccio del "Valeri Maxim"
Antoni Canals (1352-1419)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: