Actes d´homenage a D. Joan Batiste Cardona i Vives

La Real Confraria de la Mare de Déu del Lledó ab motiu del 120 aniversari del falliment de D. Joan Batiste Cardona i Vives (1814-1890) (Archipreste de Castelló, Prior de Lledó i fill predilecte de la ciutat de Castelló), oferirà dos actes d´homenage a tan insigne persona i que feu tant per nostre poble en moments de molta dificultat.

•     Dijous, 2 de decembre. 20 h. Celebració eucarística en la parroquia de la Santíssima Trinitat de Castelló.

•     Dumenge, 5 de decembre. 11 h. Missa Solemne en la Basílica del Lledó.

Membres de nostra associació acodiràn als actes d´homenage.

Biografia de D. Joan Batiste Cardona i Vives:

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=834

III Gala homenage a la Llengua Valenciana


La Fundacio Nou Valencianisme nos comunica lo següent:

La Fundacio Nou Valencianisme organisa la III Gala de la Llengua Valenciana ab la colaboracio del Grup d´Accio Valencianista (GAV) i la Federacio Coordinadora d´Entitats Culturals del Regne de Valencia. Han confirmat la seua assistencia els lliterats i personalitats mes rellevants del mon valencianiste. L´acte sera presentat per Celestino Álvarez-Cienfuegos, i  entre els participants se troben noms d´intelectuals del valencianisme com José Ángeles Castelló, José Climent, José Payá, Teresa Puerto, Anfós Ramón, Baltasar Bueno, Manuel Latorre i Juan García Sentandreu.

Dia i hora: Dijous, 2 de decembre. 20 h.

Lloc: Hotel Valencia Palace (Passeig de l´Albereda, front al Palau de la Musica de Valencia ciutat).

Conferencia en Castalia Iuris


Castalia Iuris organisa una conferencia de la qual pasem a donar l´informacio

Titul: "¿Podemos ser espectadores o agentes directos del sufrimiento injusto? El diálogo o negociación con ETA".

Conferenciant: Dª Gotzone Mora.

Data i hora: Dilluns, 29 de novembre de 2010. 19 h.

Lloc: Salo d’Actes de Castalia Iuris. Plaça Cardona Vives, 10 de Castello.

Breu resenya de la conferenciant (en castellà):

Dª Gotzone Mora es Secretaria Autonómica de Solidaridad y Ciudadanía de la Generalitat y estará en Castellón para charlar sobre la lucha contra el terrorismo. No os perdáis a esta valiente mujer que ha hecho popular la frase "Paciencia para resistir y coraje para ganar". Dª Gotzone Mora nos hablará de valores y principios básicos de un estado de derecho, y la lucha por la libertad. La trayectoria política de Gotzone Mora se ubica en el PSE, el Partido Socialista de Euskadi hasta marzo de 2008, momento en el que fue expulsada por mostrarse en contra de la política antiterrorista del momento. Fue concejal hasta 2007 en el municipio vizcaíno de Guecho. Es experta en flujos migratorios y movimientos sociales. Fue profesora de Sociología de la Universidad del País Vasco hasta 2006. Y desde el año 2000 lleva escolta al haberse encontrado información sobre ella en una documentación incautada a ETA. Es, sobretodo, una luchadora incansable de la libertad. Lo Rat Penat le concedió un premio en el pasado ´Sopar de Sant Dionís´.

http://www.castaliaiuris.com/?sec=act&subsec=cnf&id_ag=236

Membres de nostra associacio estaran presents en dita conferencia.

Conferencia en La Llar i Fira de Monover

Des d´Accio Regne de Valencia (ARV) nos informen d´una nova conferencia en La Llar (Av. Menéndez i Pelayo, 10 i 12 d´Alfafar):

Titul: "Senyera Valenciana: velles polemiques, nous arguments".

Conferenciant: Òscar Rueda. Membre de la AELLVA. L´autor te una interessant web/blog (El blog de Masclet): http://el-blog-de-masclet.blogspot.com/ , en documentacio i articuls que nos seguixen omplint d´arguments i de raons als qui sentim i vivim el valencianisme.

Data i hora: Divendres, 26 de novembre de 2010. 19,30 h.

Com arribar a La Llar des de Valencia ciutat:

- EMT-Valencia: Linia d´autobusos urbans, nº 27. Ix de Baro de Carcer (Av. de l´Oest), seguix per c/ Quevedo, Jesus, Giorgeta, Sant Vicent, La Torre i s’ha de parar en l´ultima parada, ya en Alfafar. Nomes hi ha que creuar la carretera (antiga Real de Madrit).
- AUVACA- Autobusos Valencia-Catarroja: Ix de la plaça d´Espanya (ciutat de Valencia), direccio Alfafar-Catarroja-Albal, i hi ha que solicitar parar en la primera parada d´Alfafar, La Llar està just al costat de la parada.
- Tren- RENFE. Des de Valencia, Estacio del Nort, i parar en Alfafar-Benetusser. La Llar està a 10 minuts caminant.

Tambe informem que la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV) estara present el proxim dumenge, 28 de novembre, en la Fira del Llibre de Monover ab motiu de la festivitat de Santa Caterina.

http://www.pjvalencianista.org/web/2010/11/23/la-plataforma-sen-va-de-fira/

Coral Sant Jaume de Vilarreal

La Coral Sant Jaume de Vilarreal està aconseguint un gran exit en el programa “Cantem de Cor” de Canal 9, programa concurs que reunix a diferents corals del nostre Regne de Valencia.

La Coral Sant Jaume fon fundada l´any 1980, dirigida per D. Alfredo Sanz, està composta per 45 veus mixtes. El seu repertori està format per obres religioses, populars i obres de reconegut prestigi com: Carmina Burana de Carl Orff, la Missa de la Coronacio de Mozart, o Les Dances del Princip Igor. Pero en l´interpretacio d´autors contemporaneus es on han aconseguit el seu major exit. Han actuat en escenaris tan importants com: Palau de la Musica de Valencia, Teatre Principal i Auditori i Palau de Congressos de Castello, aixina com, en el Teatre Chapí, el Monasteri de Silos o la Basilica del Pilar. En el seu repertori destaque el “25 Anys vivint la música”, disc commemoratiu del 25 aniversari de la Coral.

http://vila-real.com/coralsantjaume/

La Coral Sant Jaume de Vilarreal, ha guanyat el concurs "Cantem de Cor" de Canal 9. Des d´esta associacio lis donem l´enhorabona.

Nou disseny de capçalera

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, a partir de hui, com podeu vore, havem canviat l´image corporativa (com es diu en les empreses), havem renovat i actualisat el disseny de capçalera de nostra web, sent mes modern i atractiu. Com diu el dit “renovar-se o morir”. El nostre agraiment a Chimo Troncho i Jesús Romero pels seus treballs de disseny i informatics. Esperem que vos agrade.

 

<<   <   10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |   >   >>
439 registres trobats

cites

...me atrevire expondre: no solament de lengua anglesa en portoguesa. Mas encara de portoguesa en vulgar valenciana: perço que la nacio don yo so natural sen puxa alegrar...
Joanot Martorell (1413-1468)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: