Entrevista a Mª Teresa Puerto

El proxim divendres, 5 de novembre, en el programa local “Pueblo a Pueblo” (abans del programa de César Vidal ‘Es la Noche de César’), de 19 a 20 h., dirigit per Paco Bellido i Joan Giner d´EsRadio Castello (92.5 FM), sera entrevistada Dª Mª Teresa Puerto, llicenciada en Filosofia i Lletres (Filologia Anglesa i Francesa), Catedratica de Llengua Anglesa d´Institut de Bachillerat, Master en Llengües Anglorromaniques. Membre del Colectiu ´Lluis Fullana´ de l´Universitat Politecnica de Valencia. Aula de Cultura en defensa de la Llengua Valenciana.

EsRadio Castello: http://www.esradiocastellon.com/index.html

Emissio en directe: http://www.esradiocastellon.com/escuchanos.html

Archiu d´EsRadio (si voleu escoltar l´entrevista puncheu la següent direccio i  busqueu el nom de Teresa Puerto).

http://www.esradiocastellon.com/grabaciones/pueblo%20a%20pueblo/podcast.html

Tambe podeu consultar la conferencia de Mª Teresa Puerto, penjada en nostra web, titulada: "Llengua Valenciana i els nostres classics"

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=221

Informacio i activitats RACV 


La Real Acadèmia de Cultura Valenciana nos informa que durant el proxim mes de noviembre oferirà un Cicle homenage al poeta Miguel Hernández (Secció de Lliteratura Valenciana en castellà i unes atres llengües de la RACV).

Programa

4 de novembre, dijous

20:00 h.: Conferència: “El primer Miguel Hernández y la Vanguardia tardía: Perito en lunas”, per En Guillermo Carnero, Acadèmic de Número de la RACV. Universitat d´Alacant.

12 de novembre, divendres

20:00 h.: Conferència: “Miguel Hernández y la rehumanización existencial: El rayo que no cesa y Cancionero y romancero de ausencias”, per En Jaime Siles, Acadèmic de Número de la RACV. Universitat de Valéncia.

18 de novembre, dijous

20:00 h.: Conferència: “La poesía comprometida de Miguel Hernández durante la guerra civil”, per En José Carlos Rovira, Universitat d´Alacant.

25 de novembre, dijous

20:00 h.: Conferència: “El teatro de Miguel Hernández: El labrador de más aire”, per Vicente L. Simó Santonja, Decà de la RACV

Lloc: Saló d´Actes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, carrer Avellanes, nº 26 de Valéncia ciutat.

També es celebrarà l´acte d´apertura del curs academic 2010/11 de la RACV, el 15 de novembre, dilluns, que inclou el discurs inaugural a càrrec d´En Federico Martínez Roda. El 12 i 13 de noviembre una Jornada del Vi Valencià i una conferencia el 10 de novembre, dimecres, sobre el Monasteri de Nostra Senyora d´El Puig a carrec de la secció de Genealogia i Heràldica per Na Josefina Pérez i Martín.

Per a més informació: www.racv.es

Els Amics de la RACV, celebraran el proxim divendres, 5 de novembre, els XX Premis Vinatea en el  Hotel Astoria, a les 21,30 h. Preu del tíquet 35 €.

Premiats: Individual a Vicente Caballer Ramírez (pirotecnic) i Colectiu a Séquia Real del Xúquer.

Botiga Virtual. Des d´este nou espai electrònic els visitants tenen l´oportunitat d´adquirir a través d´Internet els llibres i publicacions i rebre´ls en sa casa.

Novetat: Diccionari General de la Llengua Valenciana (II Volums)

http://www.racv.es/catalec_llibres

Cursos en La Llar

Des d´Accio Regne de Valencia (ARV) nos envien la següent informacio:

FORMACIO – 2010

Radio, Filosofia, Retoc digital i Historia del valencianisme son els cursos que s´inicien en novembre en el Centre Cultural La Llar. La coordinadora Accio Regne de Valencia en colaboracio en el Rogle Constanti Llombart, Edicions Mosseguello i la Plataforma Jovenil Valencianista han preparant quatre cursets, d´un o dos mesos de duracio, que s´impartiran a partir de la segona quinzena de novembre en La Llar (Av. Menéndez i Pelayo, 10-12-b d’Alfafar –L’Horta-).

El grup de radio Sintoniza2 s´encarregarà del curs d´introduccio a la retransmissio radiofonica per a persones entre els 16 i els 30 anys. Els participants prepararan en quatre sessions el seu propi programa de radio, que podran gravar en La Peixera, l´estudi de gravacio de La Llar.

La Plataforma iniciarà el tercer curs dins de l´Aula de Pensament. Els coneiximents que va deixar el mestre Manolo Soler es posaran en pràctica, tots els dimarts durant dos mesos, a partir de l´analisis de la filosofia classica i moderna, les ideologies i els comportaments individuals i colectius.

Edicions Mosseguello, per la seua part, oferirà, cada dumenge durant dos mesos, un curs de retoc digital en pràctiques en esta editorial valenciana. L´objectiu es deprendre a crear i retocar imagens digitals.

I, finalment, el Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana planteja un curs d´historia, a celebrar cada dimecres, al voltant de l´evolucio truncada del valencianisme cultural al politic.

Els interessats poden posar-se en contacte en Accio Regne de Valencia, info@acciorv.com , des d’a on se’ls facilitarà tota l´informacio relativa a cada curs: programacio, horaris, temari, preu, ficha d´inscripcio, etc... ¡Vos esperem! + informacio en www.acciorv.com

Jornades dels Escritors 2010

Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA), celebrarà del 8 al 11 de novembre, les Jornades dels Escritors 2010, nos diuen:

En les Jornades d´enguany podrem conéixer l´obra i la personalitat d´alguns dels fills ilustres de Valéncia, des de la seua vertent de lliterats viagers, aventurers i descobridors, posant a l´alcanç dels assistents un mòs de nostra història. Per a complir este objecte, les jornades contaran en professors universitaris, escritors i professionals de les disciplines que es tractaran en les diferents ponències.

Viagers, aventurers i descobridors valencians

Dilluns 8: Conferència inaugural.

•     Viage, descobriment i lletra. Per Felip Bens. Editor i escritor.

Dimarts 9: Taula redona.

•     Joanot Martorell. La vida com hauria de ser. Per Josep Vicent Miralles. Escritor.
•     Els viages en els estudis d´Història Natural de Rodrigo Botet. Per Vicent Trescolí. Historiador.
•     Expulsió i viages del jesuïta Juan Andrés. Per Manuel Bas Carbonell. Membre del Consell Valencià de Cultura.

Dimecres 10: Taula redona.

•     Jorge Juan. Marí, científic, espia, diplomàtic. Per Antoni Atienza. Historiador i escritor.
•     Francesc Xavier de Balmis i la Real Expedició Filantròpica de la Vacuna. Per Francesc Tarazona. Mege i escritor.

Dijous 11: Taula redona.

•     Tomàs de Súria. Antropologia i etnografía en l´obra d´un valencià ilustrat en l´Expedició Malaspina. Per Carlos Gener. Mege. Professor de l´Universitat Cardenal Herrera i de l´Institut d´Humanitats Àngel Ayala. Escritor.
•     Max Aub, entre els lliterats de l´exili. Per Vicent Ramon Calatayud. Membre del Patronat de la Fundació Max Aub. President d´Honor de l´Aellva i Acadèmic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Escritor
•     Tòpics i no tan tòpics sobre Valéncia i el caràcter valencià. Per Daniel Sala. Escritor, etnòlec i Acadèmic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

Dies: Les Jornades se realisaran des del dilluns 8 de novembre fins al dijous 11 del mateix més. Les sessions començaran cada dia a les 19:30 h.

Lloc i hora: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Avinguda de la Constitució, 284 Valéncia ciutat). 19,30 h.

Transport públic:

EMT Valéncia: llínees 16 i 36 (parada en la pròpia Biblioteca).
MetroValéncia: llínea T6 (parada Sant Miquel dels Reis, a 190 metros).

+ info: http://www.aellva.org/content/jornades-dels-escritors-2010

Gonzalo Romero, president de la Associacio Cardona Vives, va estar present en EsRadio Castello

Renou

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, estem afegint en nostra seccio de Renou els articuls corresponents a l´ultima revista Renou publicada (nº 67, de juliol de 2010). Pronte eixirà la proxima Renou (nº 68, de novembre de 2010) que s´enviarà primerament, en edicio de paper, als nostres socis. Seguim tambe afegint revistes ya publicades en el nou format pdf.

Per a llegir els nous articuls: http://www.cardonavives.com/renou.asp

Si voleu llegir-la en format pdf: http://www.cardonavives.com/renoupdf.asp

Recordem que tenim la loteria de Nadal de l´associacio ya a la venda, enguany participem en el nº 84.794

Comandes: Tel. 654-596792 (Enrique Sanchis, tesorer) o be al correu de nostra web info@cardonavives.com

 

<<   <   12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Nadie podrá asegurar que el valenciano y el mallorquín sean dialectos del catalán en el verdadero sentido de la palabra. Los tres se han desarrollado con absoluta simultaneidad de tiempo y divergencias léxicas, sin influirse mutuamente
Carreras i Candi

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: