Curs de Cultura Valenciana

L´associacio cultural Cardona i Vives de Castello, ha organisat el següent Curs de Cultura Valenciana, baix la coordinacio de Juli Moreno i Moreno, per al mes de maig:

 

Programa:

•     Sessio 1ª Divendres, 6 de maig (Aula nº 2)

“L´obra de Pere Compte. L´arquitectura valenciana del XV”. Rafael Medina i Ferrandis. Arquitecte i Membre de Numero de l´Institut d´Estudis Valencians.

•     Sessio 2ª Divendres, 13 de maig (Aula nº 2)

“Les Normes d´El Puig, una proposta ortografica del segle XX per a la Llengua Valenciana”. Juli Moreno i Moreno. Llicenciat en Geografia i Historia, i Professor de Llengua Valenciana.

•     Sessio 3ª Dijous, 19 de maig (Aula nº 2)

“Teodor Llorente, vida i obra del llorejat renaixentiste”. Daniel Sala Giner. Catedratic de Geografia i Historia i Academic de Numero de la RACV.

•      Sessio 4ª Divendres, 27 de maig (Sala de conferencies)

“Les institucions socials valencianes en l´epoca foral”. Francesc Roca Traver. Dr. en Historia i Academia de Numero de la RACV.

Horari del curs: 19 a 21 h. Lloc: Edifici “Hucha” de Bancaixa, carrer d´Enmig de Castello.

Preu del curs: Adults 20 € i menors de 30 anys 5 €. Tambe es pot triar qualsevol sessio a 5 € per sessio.

Inscripcions: Cridar al nostre tesorer Enrique Sanchis (tfn. 654-596792) o al contestador de nostra seu (tfn. 964-200468) deixant el nom i telefon de contacte, fins al 5 de maig. Tambe es podra formalisar l´inscripcio al curs en la primera sessio en la mateixa aula on s´impartirà la classe.

Notes:

-     En cada sessio s´establirà una taula redona on se podra raonar en el respectiu professor.
-     L´acte de clausura tindra lloc coincidint en l´ultima sessio. A les 21,30 h. es tancarà l´acte en un sopar de germanor junt al professorat i els socis i amics que vullguen acompanyar-nos a l´Hotel Center de Castello i preu de 18 €.

Curs de Llengua Valenciana

El Grup d´Accio Valencianista, entitat cultural en defensa de les senyes d´identitat valencianes, i com ve fent durant tota la seua existencia, oferix a tots els interessats en aprendre valencià, l´oportunitat de fer-ho a traves dels seus cursos.

Abans de l´intromissio pancatalanista en el Regne de Valencia, el Grup d´Accio Valencianista tenia la facultat per a realisar els cursos oficials de professors de l´idioma valencià en els Centres d´educacio preescolar, Ensenyança General Basica, Formacio Professional de 1er. Grau i Bachillerat. Aixina queda reflectit: Decreto de 19 de julio de 1982 del D.O.G.V.

Pero a pesar de la politisacio i suplantacio llingüistica que ha hagut en els darrers anys, el Grup d´Accio Valencianista sempre ha mantingut els seus cursos de Llengua Valenciana, i donant l´oportunitat a tots aquells que vullguen dependre valencià, alluntat d´intromissions politiques, en la purea que parlaven els seus pares i yayos.

Els cursos seran impartits pel professor Nelo Font, se realisaran tots els dimecres a partir del 4 de Maig del 2011, i tindran unpreu de 60 € per als que no siguen socis del G.A.V.

Festes de Lledó

La ciutat de Castello celebrarà estos dies (del 24 d´abril al 4 de maig de 2011) les Festes de Lledó, en honor a nostra patrona la Mare de Deu del Lledó.

-     S´han programat actes de tot tipo, tant culturals com religiosos, els podeu llegir en la pagina web de la Confraria de la Mare de Deu del Lledó, que conté el programa oficial.

http://www.cofradiadelledo.com/1.html

-     En nostra web tenim els Goigs a la Mare de Deu del Lledó de D. Lluis Revest i Corzo, els autentics, en llengua valenciana, que es canten en honor a nostra patrona, continguts en un novenari consagrat a la Stma. Verge del Lledó, que publicà, l´any 1959, D. Joan Batiste Cardona Vives.

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=3054

-     Tambe tenim penjada la coleccio titulada “Lledó. Sentiment interior” del pintor castellonenc, natural de Borriol, Lorenzo Ramírez i Portolés.

Nova conferencia en el GAV

Titul: “Orígens lliteraris del Cant Valencià d´Estil”

Conferenciant: Manuel Marzal i Álvaro. Vicepresident de l´Associacio d´Estudis del Cant Valencià.

Dia i hora: Dijous, 28 d´abril. 20 h.

Lloc: Seu del Grup d´Accio Valencianista (c/ Pintor Gisbert, 17, Russafa, de Valencia ciutat)

 

Nota: Espere contar en tots vosatros i fer del Cant Valencià l´espai del coneiximent de les seus rails per poder estimar-lo, algo necessari molt necessari a les noves generacions que no han pogut coneixer i participar d´una societat com la nostra, que ha vixcut de manera popular e intensa el nostre mes genuí Cant, que a dia de huí es pot considerar ú dels més importants del Patrimoni Immaterial que tením tots els valencians.

Proxima conferencia

L´associacio cultural Cardona i Vives organisa la següent conferencia, que creguem que sera prou interessant:

Titul: “Futuro de Castellón”.

Conferenciant: Joaquín Serrano Yuste.

Llicenciat en Dret i Notari des de 1985. President de l´Associacio Cultural Castalia Iuris de Castello. Fundador de l´Associacio Valenciana de Galeries d´Art i de la Federacio Espanyola d´Associacions de Galeries d´Art. Professor de l´Universitat Jaume I de Castello en el postgrau de Gestio Cultural Local. Secretari de l´Associacio d´Amics del EACC. Ha publicat molts articuls sobre fotografia, art, dret i historia. Ha publicat llibres com Clic, Arts Notariae, Fuentes y bibliografía para la historia del derecho notarial y del notariado hispánico, Máquinas de escribir colección AFS…

Data i hora: Dimecres, 27 d´abril de 2011. 19,30 h.

Lloc: Salo d´Actes de Castalia Iuris (Arias/Frías/Serrano – Notarios). Plaça Cardona Vives, 10 de Castello.

Homenage als Maulets

Des de la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV), nos arriba la següent informacio:

En motiu del 25 d´abril, La Plataforma homenagearà este dumenge, dia 24, als maulets en el monument de recòrt de l´avinguda del Regne de Valencia, del Cap i Casal. L´acte començarà a les 19 h. en el que el president de La Plataforma, Joan Carles Puchalt, realisarà un discurs al voltant d´esta data. Un dia de recòrt, homenage i admiracio cap ad aquells valencians que van lluitar per mantindre viva la flama de la llibertat que regnava en Valencia gracies als Furs. Una llibertat d´independencia politica que va desapareixer en 1707.

A partir de les 21 h., els participants en l´homenage als maulets podran fruir d´un sopar de germanor de pa i porta en La Llar d´Alfafar.

http://www.pjvalencianista.org/web/

 

<<   <   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: