Novetats editorials

L´editorial Edicions Mosseguello, presentarà el proxim dissabte, 4 de setembre, a les 18 h., dos llibres en llengua valenciana:

•     Tao Te Ching de Lao Tse, el llibre més important del pensament Taoista i de la filosofia Taoista; un referent espiritual que ha acabat convertint-se en una font d´inspiracio per a millons de persones. Edicio que inclou una interessant introduccio de Chimo Lanuza i més de huitanta ilustracions alegoriques de Sergio Vilar. PVP 8 €.

•     Llibre de passatemps, un complet llibre d´eixercicis mentals per als amants dels passatemps, per a mantindre la ment sempre en forma, i tot en llengua valenciana i tematica autoctona. PVP 4 €.

Lloc: La Llar (Av. Menéndez y Pelayo, 10-12 d´Alfafar-es l´antiga carretera Real de Madrit).

Podeu adquirir-los en la mateixa presentacio o per mig de la web:

http://www.edicionsmosseguello.com

Convocats els CXXVII Jocs Florals 2010

Com ve fent-se des de 1879, l´entitat cultural Lo Rat Penat convoca la CXXVII edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia i fa la tradicional crida als poetes, als investigadors i als escritors que s´interessen per la Cultura Valenciana a participar en este certamen lliterari i d´investigació.

En el cartell figuren dihuit premis de diferent temàtica: poesia, teatre, novela, ensaig, narrativa, música, a més de diversos temes d´investigació, en una dotació total de premis de 16.650 euros.

Seran admesos treballs fins al dia 15 d´octubre de 2010, en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, nº 9 , 46003 Valéncia. Per a rebre més informació o solicitar el cartell en els diferents premis i les bases del certamen poden dirigir-se al teléfon de Lo Rat Penat 96 391 09 92, per fax 96 391 22 55, o be per e-mail: secretaria@loratpenat.org (Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla).

Per a més informacio:

http://www.loratpenat.org/index.php?option=com_content&task=view&id=295&Itemid=156

Per la llibertat d´expressio

Davant les ultimes noticies aparegudes en la prensa local de Castello (“Levante” i “Las Provincias”), del passat divendres, 13 d´agost , en les quals s´acusa a nostra associacio de fer unes declaracions, que no havem fet, aixina com d´atacar al ‘nostre idioma’, segons diu el portaveu del grup politic Iniciativa de Castello.

Esta associacio vol fer saber als nostres associats, amics i usuaris de nostra web, que no subscribim els comentaris, opinions i declaracions fetes per atres entitats o particulars que colaboren en nostra web, mantenint el criteri de la llibertat d´expressio.

L´associacio cultural Cardona i Vives, no es nomes el nostre president, som una junta directiva i un colectiu castellonenc prou important en la societat castellonenca i en el nostre Regne de Valencia i en quant al tema llingüistic ho tenim prou clar, nosatros defenem l´autentica i genuina llengua valenciana, que es la que mes s´acosta al parlar del poble valencià, baix la normativa de les Normes d´El Puig de la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV).  

Pel respecte dels representants politics a l´identitat valenciana

Des de ARV, nos envien el següent comunicat:

A l´opinio publica. Declaracio pel respecte dels representants politics a l´identitat valenciana  

La proximitat de les eleccions autonomiques propicia l´excusa perfecta als representants politics per a “enrecordar-se” de realitats oblidades, pero estrategicament interessants des del punt de vista electoraliste. Es aço precisament lo que ha generat l´aparicio en els mijos de comunicacio, de comentaris i articuls provinents de representants politics, en l´objectiu d´instrumentalisar hipocritament l´identitat valenciana i en concret la “defensa de la cultura valenciana”.

Per a llegir mes, en nostra seccio de documents:

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=3251

Activitats d´estiu de la PJV

Durant l´agost (6,7 i 8) els membres de la PJV estaran en Benicassim (Alberc Argentina), desenrollant activitats de formacio i ludiques.

Destacant els tallers sobre historia del valencianisme dirigits per Juli Moreno, argumentacio valencianista per Albert Cuadrado, taller de noticies de prensa i radio per Vicent Moltó, aixina com, l´eixida a peu per la via verda de Benicassim-Orpesa.

Els desigem lo millor i que puguen fruir durant uns dies en Benicassim.

Per a mes informacio:

http://www.pjvalencianista.org/web/2010/07/13/ya-coneixem-el-programa-dactivitats-de-lalberc/

Pots descarregar-te els documents de l´Alberc, que la PJV ha posat a disposicio d´aquell que vullga informar-se sobre les activitats de formacio realisades:

http://www.pjvalencianista.org/web/2010/08/09/consulta-o-descarregat-els-documents-de-lalberc/

Festes d´agost

Durant l´agost es celebren en les comarques castellonenques infinitats de festes, patronals, fires, mercats, activitats culturals i ludiques de tot tipo, com els bous al carrer o bous a la mar, aprofitant l´estiu i les vacacions de la majoria de la gent.

Aci deixem una mostra (per orde cronologic), de tot allo que es fara durant este mes:

•     Onda (Plana Baixa), II Mercat Migeval (31 de juliol i 1 d´agost)

•     Benafer (Alt Palancia), II Fira de l´Armela (1 d´agost)

•     Vall d´Uxó (Plana Baixa), Les Penyes en Festes (31 de juliol al 7 d´agost) 

•     Montán (Alt Millars), Mercat migeval, 7 i 8 d´agost.

•     Sant Jordi (Baix Maestrat), X Mostra d´oficis tradicionals, 7 i 8 d´agost.

•     Vinaròs (Baix Maestrat), Festa del llangosti, 12 d´agost.

•     Albocàsser (Alt Maestrat), Festes patronals, 14 al 17 d´agost.

•     Vilarreal (Plana Baixa), Verge de l´Asuncio i Sant Roc, 15 i 16 d´agost.

•     Sogorb (Alt Palancia), Festes patronals, 26 d´agost al 10 de setembre.

•     Castelló (Plana Alta), activitats musicals (4, 11, 18 i 25 d´agost) i balls tradicionals (6, 12 i 21 d´agost), i cine d´estiu en la Plaja del Gurugú els fins de semana, dins del cicle “A l´estiu tot lo món viu”, que es celebra en la capital de La Plana des de l´any 1993.

Havem destacat algunes, pero durant l´agost son moltes les poblacions de les comarques castellonenques que celebren festes. Donem relacio d´elles, per orde alfabetic: Aïn, Alcalà de Chivert, Alcora, Alcudia de Veo, Almedijar (Almedíxer), Almenara, Arañuel (Aranyol), Ares del Maestrat, Artana, Atzaneta, Azuébar (Assúevar), Barraques, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Borriol, Cabanes, Castellfort, Castellnovo (Castellnou), Chilches, Chodos, Cirat, Eslida, Espadilla (Espadella), Forcall, Fuente la Reina (Font de la Reina), Fuentes de Ayódar (Fonts d´Ayòder), Herbés (Herbers), Higueras (Figueres), Moncofa, Morella, Navajas (Navaixes), Nules, Peníscola, Pina, Pobla d´Arenós, Rosell, Tales, Todolella, Toga, El Toro, Torralba, Torreblanca, Torrechiva, Torre d´En Besora, Useres, Vall de Almonacid (Vall d´Almonesir), Vallat, Vallibona, Vilafamés, Vilanova d´Alcolea, Vilar de Canes, Villahermosa del Río (Vilafermosa), Villanueva de Viver (Vilanova de Viver) i Vistabella del Maestrat. Disculpeu si nos havem deixat alguna poblacio que durant l´agost celebra algun tipo de festa.

Nota: Entre parentesis la toponimia valenciana de la R.A.C.V.

Des d´esta associacio vos desigem un bon estiu i bones festes.

 

<<   <   17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: