Noticies

•     Nova conferencia en La Llar

La coordinacio d´Accio Regne de Valencia entre l´Institut d´Estudis Valencians, la Plataforma Jovenil Valencianista i el Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana ha fet possible l´organisacio d´una nova conferencia en La Llar que tindra lloc el dimarts 18 de maig a partir de les 19,30 hores. “La necessitat de la pervivencia de la llengua valenciana com a signe identitari” es el titul de la conferencia que correra a carrec de Batiste de Gandia.

http://www.pjvalencianista.org/

•     10 anys de la web Llengua Valenciana SI

En el mes de maig de 2010, la plana Llengua Valenciana Sí (LLVS), complix 10 anys de brega per i per a Valéncia. En ella han hagut seccions que han naixcut i han mort, unes atres han perdurat en el temps i han marcat un abans i un després en la manera de concebre les ueps en l´entorn valencianiste. Ademés, algunes seccions i subdominis han servit de base per a unes atres planes alienes a LLVS, aixina com els eslogans o dibuixos.

Des d´esta associació donem l´enhorabona pel X aniversari, sent Llengua Valenciana SI una web de referència del món valencianiste.

•     52 Edicio del Certamen Poetic de la Festa de la Primavera

Joan Benet Rodríguez i Manzanares, ha guanyat el 1er. premi de poesia en valencià, d´esta 52 edicio, organisat per l´Agrupacio Lliteraria Amics de la Poesia de Valéncia, celebrat en el Salo de Plens de l´Ajuntament de Valéncia, baix el titul “A ma yaya”.

Enhorabona, Joan.

http://larchiu.llenguavalencianasi.com/

Nit de l´Art

La ciutat de Castello, celebrarà este proxim divendres, 14 de maig, la IV edicio de la Nit de l´Art (des de les 8 de la vesprà a la 1 del mati).

Com a novetat, enguany, es fara una festa infantil (de 8 a 10 de la nit), aumentant, tambe, els locals que participen: tres galeries (Real, Plataforma Art i Disseny i Cau d´Art), dos tallers d´artistes (Paqui Fuster i Luis Bolumar) i quatre llibreries. Es fara tambe teatre al carrer, recitals poetics i actuacions musicals. El final de la Nit tindra lloc en la plaça Major en una festa en grups de teatre i de ball. En esta edicio es podrà anar en bicicleta per mig del servici Cicl´Art, organisat per Castello en bici.

Els locals que participen son en total: 11 centres culturals, 11 galeries d´art, 5 llibreries, 3 espais culturals i 2 tallers d´artistes.

L´organisacio de la Nit de l´Art correspon a l´empresa Azahart i la colaboracio de la Diputacio de Castello i patrocinat per l´Ajuntament de Castello, Castello Cultural i la Generalitat Valenciana (Conselleria de Cultura i Deport), junt a totes les entitats participants.

Per a mes informacio: http://nitdelartcastello.com/

Gramatica Normativa de la Llengua Valenciana

Seguim afegint, poc a poc, el llibre de D. Josep Mª Guinot, titulat: Gramatica Normativa de la Llengua Valenciana. Editat per Lo Rat Penat, dins de la Coleccio Didactica, l´any 1987. Estem en la part corresponent a la Morfologia (3ª part del llibre). Podeu seguir la publicacio consultant l´index de l´obra:

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=2897

La present gramatica tracta de la normativa valenciana. Disculpeu si trobeu algun erro de transcripcio, anem corregint aquells que trobem.

S´intenta mantindre l´ortografia original del present treball.

Curs de Cultura Valenciana

Per al mes de maig, com tots els anys, l´Associacio Cultural Cardona Vives oferix un Curs de Cultura Valenciana, organisat i dirigit per Juli Moreno i Moreno, enguany el curs es el següent:

Titul del curs: “Pinzellades d´Historia Valenciana

Sessio 1ª (07/05/2010)

-     Arqueologia valenciana: excavacions, tecniques i eixemples. A carrec d´Agusti Zacarés i Romaquera. Estudiant d´Historia i Arqueologia.

Sessio 2ª (14/05/2010)

-     L´orige greco-roma de la ciutat de Valencia
-     L´epoca visigoda en l´historia valenciana, a carrec de Miquel Martí. Llicenciat en Geografia i Historia per l´Universitat de Valencia.

Sessio 3ª (21/05/2010)

-     El Tribunal de les Aigües de la Vega de Valencia, a carrec de Daniel Sala Giner. Catedratic de Geografia i Historia, professor de l´Universitat CEU-Cardenal Herrera i Academic de la RACV.

Sessio 4ª (28/05/2010)

-     Fra Gilabert Jofre i el primer hospital – manicomi del mon, a carrec de Francesc Roca Traver. Catedratic d´Historia Migeval i Academic de Numero de la RACV.

Les sessions que componen “Pinzellades d´Historia Valenciana”, volen ser una breu aproximacio als primers assentaments humans en territori valencià, a les recialles que nos permeten estudiar la seua organisacio social, i a dos epoques lluntanes i en algun cas massa silenciades en el devindre historic: la romana i la visigoda.

A mes dos especialistes, cadascu en el seu camp, nos aproximaran a dos institucions senyeres i eixemplars, una en l´us de l´aigua i l´atra en l´atencio social als mes desfavorits i inclus marginats.

Lloc i hora: Aules de l´Edifici “Hucha” de Bancaixa (c/ Enmig, cantó c/ Colón), 19 h.

Preu: 20 € (menors de 30 anys, 5 €), es pot acodir a una o varies sessions al preu de 5 € per sessio. Es pagarà durant l´assistencia al mateix curs.

Podeu descarregar-vos el fullet del curs i omplir la ficha d´inscripcio.

Les reserves es poden fer:

Per Fax (964-200468), per telefon (contestador) (964-200468) o per correu electronic a info@cardonavives.com

¡ Animeu-vos ! Creguem que sera un curs prou interessant.

XX Aniversari de la Taula Valenciana d´Autors Teatrals

Programa de la Taula Redona en motiu del XX Aniversari de la Taula Valenciana d´Autors Teatrals:

"Modes o noves tendències teatrals"

Intervindran:

-     José Saiz, actor, director i productor teatral.
-     Carles Galiana, actor i director de El Acróbata produccions.
-     Alfredo Ferrando, actor, cap de prensa Agencia Pinkerton produccions.
-     Salva Ferriol, autor teatral, coordinador TAC de Catarroja.
-     Antonia Bueno, autora teatral, presidenta Associació Dònes en Art.

Moderador:
-     Pepe Boix, president de la Taula Valenciana d´Autors Teatrals.

Lloc, dia i hora: Àmbit Cultural de El Corte Inglés (c/ Colón, 27-6ª planta, de Valéncia ciutat), dimecres, 5 de maig, 19,30 h.

Tots els assistents seràn obsequiats en el CD, "Catorze obres inèdites".

Els detalls d´este i atres actes podrà trobar-los en nostra pàgina web dins de l´enllaç XX aniversari.       http://www.taulaautors.com

Festes de Lledó

La ciutat de Castello celebrarà estos dies (del 23 d´abril al 4 de maig) les Festes de Lledó, en honor a nostra patrona la Mare de Deu del Lledó.

-     S´han programat actes de tot tipo, tant culturals com religiosos, els podeu llegir en el següent articul de prensa o tambe en la nova pagina web de la Confraria de la Mare de Deu del Lledó, que conté el programa oficial.

http://www.lasprovincias.es/v/20100415/castellon/cultura-oracion-para-patrona-20100415.html

http://www.cofradiadelledo.com/1.html

-     En nostra web tenim els Goigs a la Mare de Deu del Lledó de D. Lluis Revest i Corzo, els autentics, en llengua valenciana, que es canten en honor a nostra patrona, continguts en un novenari consagrat a la Stma. Verge del Lledó, que publicà, l´any 1959, D. Joan Batiste Cardona Vives.

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=3054

-     Tambe aprofitarem per a afegir la coleccio titulada “Lledó. Sentiment interior” del pintor castellonenc, natural de Borriol, Lorenzo Ramírez i Portolés.

I com diu el calendari, a l´abril entre llonganices i mones, fan la pasqua les chicones i al maig es l´amor de Castelló nostra Verge del Lledó.

 

<<   <   21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: