Nova conferencia

Titul: “Conflicte llingüistic valencià: Una aproximacio als actors i al rigor cientific de les argumentacions”.

Conferenciant: Juli Amadeu Arias i Burdeos.

Periodiste, professor de llengua valenciana per lo Lo Rat Penat (tambe es troba en possessio del titul de ‘valencià superior’ de la JQCV), es responsable de prensa de la Seccio de Llengua i lliteratura valencianes de la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV). Assessor llingüístic de la versio infantil del Tirant lo Blanch publicat per L´Oronella, aixina mateix, dirigi els treballs de la primera versio del Corrector Ortografic de la Real Academia de Cultura Valenciana.

Ha escrit el llibre “Els verps en llengua valenciana i la seua flexio”. Es tracta del treball verbal mes complet que existix fins ara en llengua valenciana, en tant que arreplega vora 7.000 verps i 140 models conjugats, entre atres coses. Tambe es autor d´obres com “Constanti Llombart”, “Biografia intima de Ramón Andrés Cabrelles” i “Traçat territorial valencià per al Segle XXI”.

Data i hora: Dijous, 29 d´abril de 2010. 19,30 h.

Lloc: Salo d’Actes de Castalia Iuris (Arias/Frías/Serrano, notarios), plaça Cardona Vives, 10 de Castello.

Entrada Lliure

Conferencia del GAV

Titul: El perill catala – El perill valencià

Autor: Miquel Carbonell

Este es el titul triat per Miquel Carbonell per a la conferencia audio visual de l´ultim dijous d´abril que el proxim dia 29 a les 20h. donarà en la seu del GAV (carrer Pintor Gisbert, 17 del Cap i Casal). Una interessantissima charrà al voltant del poc conegut ensaig del poeta Bayarri “El Perill Català” i dels paralelismes que Carbonell ha trobat entre lo que Bayarri denuncià en els anys 30 i lo que hui estem patint els valencians.

Per a mes informacio: http://www.gav-valencianistes.com/

Conferencia del IEV

Titul: “L´Albufera desconguda

Conferenciant: En Miquel Marti Matias. Professor. Llicenciat en Geografia i Historia i Director del Museu de l´Albufera (Ca Sulema).

Dia i hora: Divendres, 30 d´abril. 19 h.

Lloc: L´aula I7 de l´Escola de Gestio en l´Edificacio (Antiga Arquitectura Tecnica) de l´Universitat Politecnica de Valencia (UPV).

Per a mes informacio:  http://www.inev.org

Informacio


Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, ultimament nos ha arribat informacio diversa d´atres entitats que pasem immediatament a donar-vos la mateixa, com podeu comprovar el calendari el tenim replet d´activitats:

•     Fira Trobem-mos en Massanassa

Des de la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV), nos informen que este proxim dumenge, 25 d´abril, es celebrarà una nova edicio de la Fira Trobem-mos (la Cardona Vives ha participat en varies edicions), ara en Massanassa (Plaça de les Escoles Velles), localitat de l´Horta Sur, a partir de les 10 hores del mati. Els veïns de Massanassa podran participar en la proxima fira Trobem-mos, que ha organisat la PJV i la coordinadora Accio Regne de Valencia. Joan Carles Puchalt, ha explicat que “en esta, canviem la dinamica dels Trobem-mos. La fira de Massanassa sera la millor de les que hem organisat fins ara. Anem a fer que els veïns participen, perque trobar-mos, mos hem de trobar tots, veïns i organisadors”. La coordinadora Accio Regne de Valencia (ARV) llegirà un manifest en motiu del 25 d´abril. 

Comunicat de la Plataforma Jovenil Valencianista sobre el 25 d’abril.

Des de fa 303 anys, el poble valencià intenta sobreviure al proces de despersonalisacio, que des d’aquella batalla en Almansa, patix constantment pels abusos de Castella i Catalunya.
Com cada 25 d’abril, la Plataforma Jovenil Valencianista vol recordar als que lluitaren en la Guerra de Successio per la defensa dels Furs del Regne de Valencia. Commemorem este dia, orgullosos de ser valencians: descendents dels maulets. Encara que hui estigam de dol, no deixem de treballar per la nacio valenciana. Som un gran poble que necessita trobar-se a sí mateix. Una nacio envejable que se supera cada dia. La millor manera de trobar-mos, tots junts, es fent una festa. Una festa d’alegria on recordar el passat historic del nostre poble, per a aprendre a construir el nostre futur. Per a que la nostra cultura perdure, hem de mantindre-la viva.
Orgullosos de ser valencians i nomes valencians, Trobem-mos en Massanassa este 25 d’abril. Commemorem als maulets en la gran festa per la cultura valenciana.
¡VIXCA VALENCIA LLIURE!
En Alfafar, a 25 d’abril de 2010.

http://www.pjvalencianista.org/web/2010/04/16/trobem-mos-en-massanassa/

•     Presentacions de llibres

-     Titul: “En trellat i en saó. El refraner valencià. (Refrans i proverbis de la Llengua Valenciana)”. Autor: Joan Benet Rodríguez i Manzanares.

Lloc, dia i hora: Ateneu Maritim (c/ Reina, 64 de Valéncia ciutat), dijous, 29 d´abril, 19,30 h. Organisat per l´Ateneu Blasco Ibáñez.

-     Titul: “La forja de la Identidad Valenciana”. Autor: Fernando Millán Sánchez.

Lloc, dia i hora: Salo Constanti Llombart de Lo Rat Penat (c/ Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia ciutat), dijous, 6 de maig, 19,30 h. Organist per la Asociación Vicente Blasco Ibáñez – Centro de Estudios.

•     L´Editorial L´Oronella en la Fira del llibre de Valencia

Els llibres de l´editorial L´Oronella estaran presents a través de la Llibreria Odisseu en la Fira del llibre de Valéncia. Entre els llibres destacats que es troben disponibles de l´editorial, com:

  • Historia del Llevant UD I i II.
  • Les cases del Cabanyal.
  • Senyera Valenciana. Bandera de tots.
  • Tirant lo Blanch ilustrat.

I les coleccions Clàssics Valencians, El Rajolar, Els Fanals de la Terra, etc…

Lloc, dia i hora: Caseta nº 43 d´Odisseu Llibres, Jardins de Vivers, del 20 d´abril al 2 de maig, de 11 a 14 h / 17 a 21 h.

http://www.firallibre.com/index.php/es

El 23 d´abril es celebra el Dia d´Arago, Sant Jordi i el dia del llibre. Ademes afegim la direccio a l´articul publicat en el periodic ´Las Provincias´, fent referencia a la persona que inventà la festa del Dia del Llibre, titulat: "Un valenciano, Vicente Clavel, inventó el Día del Libro", de F.P. Puche.

http://www.lasprovincias.es/prensa/20070422/cultura/valenciano-vicente-clavel-invento_20070422.html

•     L´Història del Llevant UD, ara en internet.

La web de l´història del Llevant UD s´ha actualisat i ampliat. Ya es pot consultar l´història del Llevant UD fins a 1939 en una versió reduïda de l´obra escrita pels mateixos autors i profusament ilustrada. L´idea és oferir a través d´internet un resum documentat i divulgatiu de l´història granota a mida que vagen veent la llum tots els volums de l´obra impresa. Evidentment es tracta d´una versió molt reduïda i incomparable en l´edició impresa.

http://www.historialevanteud.com/content/historia-del-llevant-ud

•     XX Aniversari de la Taula Valenciana d´Autors Teatrals

Pròxim a celebrar-se el XX Aniversari de la creació de la Taula Valenciana d´Autors Teatrals, es presentarà el Primer Número de nostra Biblioteca Virtual, els assistents seran obsequiats en un eixemplar en CD.

Lloc, dia i hora: Àmbit Cultural de El Corte Inglés (c/ Colón, 27-6ª planta de Valéncia ciutat), dimecres, 5 de maig, 19,30 h.

Els detalls d´este i atres actes podrà trobar-los en nostra pàgina web dins de l´enllaç XX aniversari.

http://www.taulaautors.com

•     Recitals poetics

El 30 d´abril es presenta la coleccio "Algo que decir", en la Sala museu de Vivers, en la Fira de Valéncia, Joan Benet participarà en un recital poetic i una llectura de poesies.

El 8 de maig en la Biblioteca Municipal de la Font de la Figuera, es presenta el Vol. 5 de la coleccio "Algo que decir" de VV. AA., tambe es fara un recital poetic.  

Tambe nos ha arribat la noticia que Joan Benet ha segut nomenat ´Cònsul del Moviment de Poetes del Món en Valéncia´. Enhorabona.

Per a mes informacio: http://www.llenguavalencianasi.com 

Nova conferencia del Colectiu 33

L´associacio cultural Colectiu 33 de Castello, nos dona la següent informacio (en castellà):

El próximo martes, 20 de abril, tercer martes de mes, a las 19 h. por gentileza de la Obra Social Bancaja, y en el Edificio Hucha (c/ Enmedio, 82 de Castellón), tendrá lugar la conferencia de D. Ismael Medina Cruz que disertará sobre “La incógnita del futuro”. El señor Ismael Medina estará en Castellón la mañana del día 20, y a disposición de los medios que lo soliciten.

Per a mes informacio: http://hispaniainfo.wordpress.com/category/colectivo-33/

IV Curs d´Historia de Valencia

Des de l´Institut d´Estudis Valencians nos comuniquen lo següent.

IV Curs d´Historia de Valencia

Informacio

Universitat Politecnica de Valencia (UPV) Escola de Gestio en l´Edificacio. (Antiga Arquitectura Tecnica)

Horari: Del 19 al 28 d´abril, de 19:00 a 21:00 hores

Ubicacio dins de la UPV

El preu es de 20€. Convalidable per 1 credit de Lliure Eleccio en la Universitat Politecnica de Valencia

Formalisacio de la matricula

Enviar a info@inev.org o per correu ordinari al Ap. de Correus 1026 de Valencia (46080), les senyes personals: Nom i Llinages, DNI, edat, domicili, localitat, CP, telefon junt al resguart de l’ingres dels 20 € (escanejat si es per correu electronic).

Conte bancari: 3094 7024 82 2810000668

Per a mes informacio (programa del curs):

http://www.inev.org/index.php/val/cursos/104-iv-curs-dhistoria-de-valencia2

 

<<   <   22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |   >   >>
439 registres trobats

cites

La trenta e dues es que aquesta terra ha lenguatge compost de diverses lengues que li son entorn, e de cascuna a retengut ço que millor li es, e ha lexats los pus durs e los pus mals sonants vocables dels altres, he ha presos los millors. E no res menys trobarets dins aquesta beneyta ciutat qui us pot ensenyar les principals lengues del mon. Axi com son lati, ebraych e morisch
Francesc Eiximenis

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: