Entrevista al president de la ANLL

Cesar Vidal

En el programa ´ La noche de César ´, César Vidal entreviste a Pablo Yáñez, president de la ´Asociación Nacional para la Libertad Lingüística´ (ANLL). Aci deixem els enllaços a la web de EsRadio del grup ´Libertad Digital´:

- Vídeo: César Vidal entrevista a Pablo Yañez - 13/04/10

- Audio: http://fonoteca.esradio.fm/c.php?op=player&id=9440

Considerem que es prou interessant la mateixa.

Excursio a la ciutat de Valéncia

Data: Dumenge, 18 d´abril de 2010

  1.      La llum de les imagens “La Gloria del Barroc
  2.      Visita a la Catedral de Valéncia. El Sant Caliç i el Museu Catedralici.

Programacio i horari:

8,30 hores: Eixida de l´autobus des de la plaça Fadrell (Preguem maxima puntualitat)

9,30 hores: Parada per a almorzar, per conte de cada u, en “Restaurant Clemencia“ de Valencia.

10,30 hores: Eixida a l´Almodi, on començarà la visita guiada al l´exposicio “La Gloria del Barroc”. Inclou visites a les iglesies de Sant Esteve Protomartir, Sant Marti Bisbe i Sant Joan de la Creu. Actuarà d´acompayant el nostre amic Pasqual Martín-Villalba, gran coneixedor de les entranyes de Valencia i germa de l´inoblidable Vicent, mort tristment en el passat mes d´octubre, com tots sabem.

14 hores: Dinar en el restaurant “Orero” de Valencia.

16,30 hores: Visita guiada pel canonge conservador de la Seu, Jaume Sancho, a la Catedral de Valencia que incloura la capella del Sant Caliç i el Museu Catedralici.

18 hores: Tornada cap a Castello.

Preus: Socis i familiars……………......35 Euros per persona.
      No socis……………….……..........40 Euros per persona.
      Chiquets (menors 16 anys)…...20 Euros per chiquet.

Agrairem portar moneda fraccionaria. Se pagarà en el propi autobus, el preu inclou l´autobus, visites guiades i dinar.

Reserves: 964-223507 (vocal Carmen Torres, de 20 a 22 hores)

Plaç: Socis, del 7 al 9 d´abril. No socis: del 12 al 13 d´abril.

Les notes sobre l´excursio les podeu llegir en nostra seccio d´activitats:

http://www.cardonavives.com/actividades.asp

Premi Obra Lliteraria 2010

PREMI DE L’ASSOCIACIO CULTURAL CARDONA VIVES A LA MILLOR OBRA SOBRE TEMATICA VALENCIANA (6ª EDICIO)

TEMA LLIURE, DOTAT EN 300 EUROS. AL MILLOR TREBALL, EN PROSA SOBRE CULTURA, HISTORIA, COSTUMS I/O TRADICIO DEL POBLE VALENCIÀ.

BASES

1) Els treballs que concursen al Premi hauran d’estar escrits en Llengua Valenciana (Normes d’El Puig), o en castellà, si be se priorisarà, a igualtat de condicions, als escrits en Llengua Valenciana.

2) Es condicio precisa que siguen inedits, escrits en paper DIN A-4, a dos espais; les pagines estaran unides entre si i numerades. Els eixemplars es presentaran per duplicat.

3) Seran admesos treballs fins al 30 d’abril de 2010, a les 20 hores i hauran de ser presentats o remitits a la Secretaria de l’Associacio Cardona Vives, carrer d’En Mig, nº 29, pis 9, porta 27 de Castello de la Plana (CP.12001). Tel./Fax. 964-200468 (contestador) o, millor, a l’apartat de correus nº 545, 12080 Castello de la Plana.

4) Els treballs no aniran firmats, pero portaran un lema que es repetirà en l’exterior d’un sobre tancat, dins del qual es fara constar el nom, llinages, D.N.I., telefon i domicili de l’autor.

5) La Junta Directiva de l’Associacio Cultural Cardona Vives, constituirà un Jurat que s’encarregarà del desenroll del nomenat concurs. En tot cas, la resolucio del Jurat, sera inapelable.

6) El treball premiat no sera tornat, respectant la propietat intelectual de l’autor qui, no obstant, cedirà els drets d’una primera edicio a l’Associacio Cultural Cardona Vives i de la traduccio a Llengua Valenciana en el cas que estiguera escrit en castellà. Si en el determini d’un any el treball no fora publicat, l’autor podra editar-lo a les seues expenses, quedant obligat a comunicar-ho abans del començ de l’impressio i, en ser publicat, fer entrega de vint eixemplars a l’Associacio Cultural Cardona Vives. Els treballs no premiats, podran ser retirats pels respectius autors fins al 30 de juliol de 2010.

7) El Premi en metalic es rebra per part del premiat en l’acte que se celebrarà el dia 4 de juny de 2010, a les 21,30 hores, en el restaurant “Lledó Celebrity” de Castello, junt a la celebracio de l’entrega dels Premis Fadrí-Cardona Vives 2010.

8) El treball presentat anira obligadament acompanyat pel soport informatic corresponent (CD, DVD, Disquet, etc...)  

9) Els autors que presenten treballs al present Concurs, acataran les resenyades condicions.

10) Per a tot lo que no s’haja previst en les condicions abans nomenades, la Junta Directiva de l’Associacio Cultural Cardona Vives podra determinar lo que considere oportu.

Castello de la Plana, acorts de la Junta Directiva de juliol de 2009 i de febrer de 2010.
La Junta Directiva de l´Associacio Cultural Cardona Vives de Castello

I Congres Internacional Gregal d´Historia Contemporanea

Des de l´Associacio Cultural Gregal, Estudis Historics, que des de fa 3 anys concedix els premis 9 de març, nos comuniquen (en castellà) que´l proxim fi de semana (16 i 17 d´abril) celebraran en Castello el I Congres Internacional Gregal d´Historia Contemporanea baix el titul “Levantamiento popular y Convocatoria a Cortes. Castellón 1810”, en el Palau de Congressos i Auditori de Castello, nos diuen:

“El sexenio 1808-1814 fue decisivo para la evolución de España. La invasión francesa ha sido considerada unánimemente por los historiadores como el inicio del período que llamamos Historia Contemporánea en nuestro país. Es la historia de las revueltas, de los levantamientos populares y también de la convocatoria a cortes generales. En este contexto, el 9 de marzo de 1810 significó para Castellón, lo que el 2 de mayo para Madrid: la lucha popular contra el invasor, frente a la caballería de Suchet.

Por todo ello, la Asociación Gregal, Estudios Históricos, convoca este Congreso Internacional, al que han sido invitados como ponentes especialistas de varios países europeos, puesto que el fenómeno de los levantamientos populares se generalizó en diversas partes de Europa contra el avance del ejército napoleónico. En este Congreso se podrán presentar comunicaciones dentro del marco de dos grandes ponencias que coinciden con el título del Congreso”.

Organisat per l´Associacio Gregal i l´Universitat Cardenal Herrera i Patrocinat per la Diputacio de Castello, l´Ajuntament de Castello, Castello Cultural, Bancaixa i Caixa Rural de Castello.

Informacio i inscripcions: Cuota 20 €. Estudiants d´universitats valencianes, 10 €. Gratuit per als assistents que presenten Comunicacions. Per a mes informacio del seu programa: 
http://www.cihcgregal.com            info@cihcgregal.com

Nova conferencia de ARV

Des del Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana nos informen de una proxima conferencia:
Titul: “Desinformacio: mentires i miges veritats”

Conferenciant: Antoni (Toni) Fontelles i Fontestad, Llicenciat en Teoria de la Comunicacio i Psicologia, i Diplomat en Magisteri. Es autor d’obres tan importants com: La flexio verbal en la llengua valenciana (1984, 1993), Societat, Ciencia i Idioma Valencià (1997) o Els mijos de comunicacio: formadors, informadors i deformadors de la realitat (1994), participà en la codificacio ortografica de la Llengua Valenciana, es coautor de la Gramatica de la Llengua Valenciana, del llibre de text Pobles i Gents, etc. Realisà una destacada labor en els Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, dels que fon director durant una llarga etapa, i tambe destaca la seua faceta com a conferenciant i com a articuliste en la prensa.

Dia i hora: Dimecres, 14 d’abril.

Lloc: La Llar, a les 19:30 h (c/Menéndez y Pelayo, 10-12 baix. Alfafar)

Com arribar en transport public:
- EMT-Valencia: Linia d´autobusos urbans, nº 27. Ix de Baro de Carcer (Avd. de l´Oest), seguix per C/ Quevedo, Jesus, Giorgeta, Sant Vicent, La Torre i s’ha de parar en l´ultima parada, ya en Alfafar. Nomes hi ha que creuar la carretera (antiga Real de Madrit).
- AUVACA- Autobusos Valencia-Catarroja: Ix de la plaça d´Espanya (ciutat de Valencia), direccio Alfafar-Catarroja-Albal, i hi ha que solicitar parar en la primera parada d´Alfafar, La Llar està just al costat de la parada.
- Tren- RENFE. Des de Valencia, Estacio del Nort, i parar en Alfafar-Benetusser. La Llar està a 10 minuts caminant.

Vos esperem a tots i totes, i als amics i amigues que vullgau portar.
(Organisen: Institut d´Estudis Valencians, PJV, Rogle Constanti Llombart i ARV)

Activitats d´abril de la RACV


Des de la Real Academia de Cultura Valenciana, mos informen de les activitats programades per al present mes d´abril.

Conferencies

Dimecres, 14 d´abril, conferencia de la Seccio de Genealogia i Heraldica de la RACV, baix el titul “La Batalla del Puig”, per En Julio Badenes Almenara, Llicenciat en Filosofia i Historiador Local.

Dimarts, 20 d´abril, conferencia titulada “El Portal de Quart: historia y arquitectura”, per En José Vicente Ferrandis Montesinos, Llicenciat en Historia i membre de l´equip de restauracio.

Dijous, 22 d´abril, conferencia titulada “Actuaciones en las Torres de Quart”, per En Francisco García García, Dr. Ingenier en Camins, Canals i Ports, Catedratic i Director de la ETSIGCT de l´UPV, i En Manuel Ramírez Blanco, Dr. Arquitecte, Director de Cooperacio Internacional de l´UPV.

Totes les conferencies començaran a les 19,30 h. Salo d´Actes de la RACV, c/ Avellanes, 26 de Valéncia ciutat.

Exposicio “El Portal y las Torres de Quart de Valencia”. Historia del monument i sa restauracio, en la seu de la RACV del 9 de març al 30 d´abril.

Botiga virtual de la RACV

Acabem de posar online la nostra Botiga Virtual de llibres en la nostra pagina web. D´esta manera des d´este nou espai electronic els visitants tenen l´oportunitat d´adquirir a través d´Internet els nostres llibres i rebre´ls en casa.

Per a mes informacio: http://www.racv.es

 

<<   <   23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |   >   >>
439 registres trobats

cites

La lengua valenciana difiere bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propio si sus literatos quisieran construirselos, como lo han hecho los catalanes a la suya (...) En el caso Valencia-Cataluña, lo importante sería no la similitud, sino la diferencia de las lenguas y la conclusión sería, no la similitud sino la diferencia de los pueblos
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: