Presentacions de llibres

•     Dijous, 25 de febrer.

Titul: “Los guardianes de María”

Autor: José M. Rubio Quiralt

El Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano, l´editorial, l´autor de l´obra, el vicepresident de Cultura de la ´Diputación Provincial de Alicante´, i els presentadors de l´acte; et conviden a l´estrena en societat d´esta obra, novela sobre la Verge, Venguda, Misteri, una orde, cavallers, edat mija, claus secretes, tradicions, llegenda, llocs tipics, investigacions, enigmes, secrets, crimens, intriga policiaca, etc.., calificada per la critica com un ´Código Da Vinci´ ilicità en clau local...i...valenciana perque l´ autor usa en l´obra el terme ´Elig´ . Prologuiste de l´ Obra, presentador de l´acte i President del Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano, J.E. Rico Sogorb.

Lloc i hora: Centre de Congressos d´Elig. 8 de la vesprà.

•     Divendres, 26 de febrer.

Titul: “Historia del Llevant UD”, Tom II (1922-1939. Del Camp de la Creu a la fusión)

Autors: José Luis García Nieves, Felip Bens i José Ricardo March (periodistes).

Colaboradors: Francesc A. Martínez Gallego (Doctor en Història, Universitat de Valéncia), Albert Girona (Professor d´Història Contemporànea. Universitat de Valéncia), Antonio Sanchis Pallarés (Investigador i autor de Historia del Cabanyal), Vicent Martínez Calatrava (Investigador i autor de Historia y Estadística del fútbol español, de huit volums), Julián García Candau (Periodiste i autor de El deporte en la guerra civil), Josep A. Bosch Valero (Professor d´Història del Deport de l´Universitat Catòlica de Valéncia-Sant Vicent Màrtir i investigador), Miquel Nadal (Investigador i autor de El nacimiento de la ciudad deportiva), Vicent Chilet (Periodiste de Levante-EMV), José Manuel Bort (Periodiste de Levante-EMV), Cayetano Ros (Periodiste d´El País), Andreu Tintorer (Filòlec i escritor), Toni Sabater (Advocat i escritor), Pau Martínez (Director de cine), Jerzy Cierpiatka (Periodiste i historiador del fútbol polonés) i José Morgan (Advocat i besnet d´un dels impulsors del Gimnàstic FC).

Organisen: Editorial L’Oronella, Valtràmits.

Colaboren: Ajuntament de Valéncia, Levante-EMV, Llevant UD SAD, Ateneu Marítim.

L´acte de l´Ateneu Marítim serà una reivindicació de la Copa de la República. Venda del tom II al preu especial de presentació de 45 euros

Lloc i hora: Ateneu Marítim, carrer Reina, 68. El Cabanyal (Valéncia). 19,45 h.

Per a mes informacio: http://www.historialevanteud.com

La ranchera "El Reino de Oregón"

Un vídeo que va emetre la televisió pública "Aragón Televisión" el nou de giner, ha produït la ira dels nacionalistes catalans. El vídeo es prou entretingut i graciós. Ademés fica el dit dins de la nafra pancatalanista, allà a on mes lis fa mal, en la falsificació de la Historia. Com diu el refrany "dins de les rialles i bromes es diuen veritats com arroves".

Fira Trobem-mos en Montroy

Des de la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV), nos informen:

La localitat valenciana de Montroy, situada en la comarca de La Ribera Alta, ha segut l´escollida per la coordinadora Accio Cultural, Social i Economica del Regne de Valencia (ARV) per a la realisacio de la proxima fira Trobem-mos que tindra lloc el dumenge 21 de febrer, a partir de les 11,00 h en el carrer La Pau.

Trobem-mos en Montroy, a l´igual que les anteriors edicions de Benicull, Borriana i Eslida, ha estat organisat per la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV). Una gran cantitat d´associacions culturals i socials valencianistes estaran de nou en Trobem-mos per a donar a coneixer la seua activitat i oferir els seus productes als veïns de Montroy.

L´Institut d´Estudis Valencians, la Plataforma Jovenil Valencianista, Regne de Valencia Gais i Lesbianes, el Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana, entre atres, ya han confirmat la seua assistencia. El coordinador de Trobem-mos en Montroy, Joan Carles Puchalt, espera repetir “l´exit conseguit en les anteriors edicions”; puix que, segons ell, seria una bona mostra de que “el valencianisme jovenil continua treballant pel bon cami”.

Per a mes informacio: http://www.pjvalencianista.org/web/activitats/trobem-mos/

Com arribar a Montroy des de Castello: Agarrar l´autovia de La Plana (A7) i seguir pel Bay-pass de Valencia, quan s´arriba a Torrent, al poc de temps, dirigir-se per l´indicatiu Montserrat/Montroy.   

Conferencies d´Interes

•     Organisada per l´Institut d´Estudis Valencians (IEV)

Titul: “El valencià entre les llengües minoritaries d´Europa”

Conferenciant: En Manolo Gimeno i Juan, Llicenciat en Filologia valenciana.

Data i hora: Dimarts 16 de febrer a les 19,30 h.

Lloc: La Llar d´ARV (Accio Regne de Valéncia), c/ Menéndez y Pelayo, 10-12. Alfafar

Com arribar per transport public:

- EMT-Valencia: Linia d´autobusos urbans, nº 27. Ix de Baro de Carcer (Avd. de l´Oest) i parar en l´ultima parada, ya en Alfafar. Nomes hi ha que creuar la carretera (antiga Real de Madrit).
- AUVACA- Autobusos Valencia-Catarroja: Ix de la plaça d´Espanya (ciutat de Valencia), direccio Alfafar-Catarroja-Albal, i hi ha que solicitar parar en la primera parada d´Alfafar. La Llar està just enfront.
- Tren- RENFE. Des de Valencia Estacio del Nort, i parar en Alfafar-Benetusser. La Llar està a 10 minuts caminant.

•     Organisada pel Colectiu33

Titul: “Saqueo y destrucción del patrimonio español”

Conferenciant: D. Jesús Flores Thies

Data i hora: Dimarts 16 de febrer a les 19,00 h.

Lloc: Salo d´Actes de la Notaria Castalia Iuris, plaça Cardona Vives, 10 de Castello.

Cronica de la conferencia: http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=2936

Inauguracio dels ultims murals de Traver Calzada per al Palau de la Diputacio

El passat dijous 4 de febrer s´inauguraren els ultims murals en llenç del pintor i artiste borrianenc, Vicent Traver Calzada, que durant 10 anys ha anat pintant per encarrec de la Diputacio de Castello per al vestibul del Palau de la plaça de les Aules.

Estos grans quadros reflexen l´historia de la provincia de Castello, personages ilustres (homens de lletres, musics, religiosos, militars, etc…), junt a llocs emblematics de nostra provincia, tradicions, costums i mitologia. L´ultim quadro fa referencia a la batalla del pont de Vilarreal de l´actual N-340 (nomenat com a Pont Nou) del 9 de març de 1810 (la gent de les poblacions d´Almassora, Borriana, Vilarreal i Castello s´enfrontaren davant d´un eixercit ben dirigit i ben armat sent el resultat una desgraciada matança).

Durant l´inauguracio digueren unes breus paraules el president de la Diputacio, D. Carlos Fabra, dient “La obra habla por sí sola”, el croniste de la ciutat de Castello, D. Antonio Gascó, comentant que es “la Capilla Sixtina de la provincia de Castellón”, i el mateix pintor, D. Vicent Traver Calzada, que mostrà el seu orgull a que els castellonencs puguen fruir d´esta gran obra i que siga una obra didactica per a tots aquells escolars que en un futur la visiten.

Membres de les associacions castellonenques Cardona Vives i Gregal estigueren presents en dit acontenyiment. Nomes donem a faltar dins d´estos grans personages a nostre benvollgut D. Josep Mª Guinot. Donem l´enhorabona a l´excelent artiste Vicent Traver Calzada.

Afegim un articul publicat l´any 2006 (març) en la revista ´Poble´ de Vilarreal:

 http://www.bibliotecaspublicas.es/vila-real/imagenes/contenido_21486.pdf

5 Anys de la nostra web

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, en este mes de febrer de 2010, complim 5 anys d´existencia en Internet de la pagina web de l´Associacio Cultural Cardona i Vives de Castello.

El treball ha vallgut la pena. Havem intentat donar complida informacio de tot allo que hem considerat d´interes, resenyant en l´inici de nostra pagina (activitats de l´associacio, actes d´atres entitats, presentacions de llibres, informacio de la mateixa web, etc…), aixina com, en la seccio de prensa, les opinions i noticies de la prensa (en l´actualitat tenim mes de 1.300 noticies i mes de 600 opinions), en nostra seccio de documents (mes de 1.000 articuls) tambe anem afegint aquelles opinions dels articulistes que colaboren de forma desinteressada en mosatros, cosa que els agraïm, n´hi han articuls molt bons i prou documentats, tambe les ultimes revistes Renou s´han anat penjant (de la nº 47 a la nº 65) en la seccio de Renou, i ademes havem denunciat (mes de 300 denuncies) tot allo que no considerem correcte o aquelles opinions que nos han arribat al nostre correu de la web (info@cardonavives.com).

La seccio mes visitada ha segut, sense cap dubte, la del nostre fundador D. Josep Mª Guinot, a on estan alguns dels seus estudis i treballs sobre la Llengua Valenciana. Aprofitem l´aniversari per a anar penjant la Gramatica de D. Josep Mª.

Durant estos 5 anys, la web ha anat creixent en tot (mes de 130 enllaços ad atres webs i blogs amics), i aixo ho reflexen la cantitat de visites que havem tingut (mes de 90.000 en cinc anys), sense tindre un foro o atres coses que puguen cridar mes l´atencio als internautes fora de la tematica cultural valenciana. Les visites han passat de 7.218 durant el primer any d´existencia (2005) i una mija de visites/dia de 20, a 23.397 l´ultim any (2009) i una mija de 64 diaries, aproximadament.

Afegim atres dades d´interes i curiositat (referents a l´any 2009). Les visites per països: 1er. (per supost) Espanya, 2on. Mexic, 3er. Estats Units, 4t. França i 5t. Argentina. Per poblacions: 1er. Valéncia, 2on. Castello, 3er. Barcelona, 4t. Madrit i 5t. Alacant.

Agraïm la mestria informatica de D. Jesús Romero, sense la seua llavor no haverem pogut fer res.

Gracies a tots. ¡¡Seguim avant!!

 

<<   <   26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 |   >   >>
439 registres trobats

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: