Gramatica Normativa de la Llengua Valenciana

Conforme anunciàrem, fa un temps, a partir de hui, anirem penjant en nostra web, per parts, en la seccio de documents, tot el llibre de D. Josep Mª Guinot, titutat:

Gramatica Normativa de la Llengua Valenciana

Editat per Lo Rat Penat, dins de la Coleccio Didactica, l’any 1987.

Agraïm l´esforç i el gran treball del nostre companyer Vicent Meneu, que durant tot un any ha anat passant a soport informatic esta Gramatica. 

Rogle 40. Giner 2010

Nova Conferencia

El pròxim dijous 28 de giner tindrà lloc una nova conferencia sobre un dels temes que mes mos interessa.

Títul: “La percepció sociollingüística de la Llengua Valenciana”

Conferenciant: D. Miguel Àngel Lledó (Ciutat de Valéncia, 1974)

Llicenciat en Filologia Valenciana per l´Universitat de Valéncia, és Agregat Colaborador de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).

Baix el seudònim de Josep Giner i Ferrando publicà un conte dins de ´Colps en la paret´ i coedità la Rondalla de Rondalles de Lluís Galiana (1998) i el Dietari del capellà d´Alfons el Magnànim de Melchor Miralles (1999) de la Colecció Clàssics Valencians de l´Oronella. Ha segut colaborador habitual i membre del Consell de Redacció de la revista Lletraferit. Ha participat en els treballs colectius “El valencià , una llengua del segle XXI” (1999) i “Miquel Adlert. Vida i obra” (2000). En 2008 guanyà el Premi Extraordinari Ajuntament de Valéncia en els CXXIV Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia en un treball d´investigacio sobre sociollingüística valenciana, editat enguany en el títul “Fonaments científics de la llengua valenciana”.

Data i hora: Dijous, 28 de giner. 7,30 de la vesprada.

Lloc: Saló d´Actes de Castalia Iuris (Notaría Arias/Frías/Serrano-Notarios), en la plaça Cardona Vives, 10 de Castelló.

Entrada lliure.

Visita a Valencia

  1.      VISITA A LES TORRES DE SERRANS I EDIFICI "L´AGORA"
  2.      ENTRADA AL BIOPARC. NOU ZOOLOGIC DE VALENCIA

Data: Dumenge, 17 de giner de 2010.

Programacio i horari:

9,00 hores: Eixida de l’autobus des de la plaça Fadrell (Preguem maxima puntualitat)

10,00 hores: Parada per a almorzar, per conte de cada u, en “Restaurant Casa Clemencia“ de Valencia.

11,00 hores: Visita guiada a les Torres de Serrans. Actuarà de guia el nostre amic Pasqual Martín-Villalba, gran coneixedor de les entranyes de Valencia i germà de l’inoblidable Vicent, fallit recentment.

12,30 hores: Passeig en bus i a peu (el que vullga) per les immediacions de la Ciutat de les Ciencies. Podrem vore l’exterior de l’emblematic nou edifici de Calatrava “l’Agora” on ultimament ha tingut lloc el campeonat de tenis “Valencia 500”, apadrinat pels tenistes valencians Juan Carlos Ferrero i David Ferrer, inaugurant l’edifici.

13,30 hores: Dinar en el restaurant “Orero” de Valencia.
          
15,30 hores: Entrada al Bioparc.

18 hores: Aproximadament, final i tornada cap a Castello.

Preus: Socis i familiars……………......46 Euros per persona.
      No socis……………………............51 Euros per persona.
      Chiquets (menors 16 anys)..…25 Euros per chiquet.

Agrairém portar moneda fraccionaria. Se pagarà en el propi autobus, el preu inclou l’autobus, entrada al Bioparc, visites guiades i dinar.

Reserves: 964-223507 (vocal Carmen Torres de 19 a 22 hores)

Plaç: Al ser llimitades les places de l’autobus se prendra rigorosa tanda per orde d’inscripcio. Socis del 4 al 9 de giner i no socis del 11 al 13 de giner.

Esperem que vos resulte abellidora nostra invitacio i poder contar en la vostra presencia.

BIOPARC VALENCIA: UN ZOOLOGIC DE NOVA GENERACIO.

Bioparc Valencia es un parc zoologic de nova generacio que ha sigut creat basant-se en el concepte de "zooimmersió", submergint al visitant totalment en els habitats salvages. Es pot disfrutar de l’Africa ecuatorial, la Sabana africana i Madagascar en un immens espai de 100.000 metros quadrats. Lo mes novedos i destacat d’este parc es el seu disseny, que permitix vore als animals sense apenes barreres. No n’hi han reixes ni gabies. S’ha creat l’habitat natural de cada animal. El recinte d’elefants, per eixemple està rodejat per roques i troncs de formigo revestits ab palmeres. D’esta manera el visitant podra vore’ls i passejar sense cap problema.

http://www.bioparcvalencia.es/cas/informacion-al-visitante/un-gran-reto

Avis d´ultima hora: L´excursio ha quedat aplaçada pel mal orage.

Nou any, noves activitats

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, pasem a informar-vos de les noves activitats que tenim programades per al mes de giner:

-     15 de giner, Assamblea General Ordinaria d’Associats. Si voleu llegir l´orde del dia i demes informacio podeu entrar en nostra seccio d´Activitats.

-     17 de giner, Excursio a Valencia, visita al Bioparc (Nou zoologic de Valencia) i visita a les Torres de Serrans, donarém complida informacio de la mateixa.

-     28 de giner, Conferencia de D. Miguel Ángel Lledó, baix el titul: “La percepcio sociollingüistica de la Llengua Valenciana”, tambe vos informarém al seu temps.

Informacio web:

-     A principi d´any anirem penjant en la web la Gramatica Normativa de la Llengua Valenciana (per parts) de D. Josep Mª Guinot, conforme avisàrem a finals de l´any passat.

-     Agraïm la colaboracio desinteressada de tots els nostres articulistes, tenim molt bons articuls i de molt de treball.

¡¡ Bon Any !!

Bon Nadal i Feliç Any Nou

Bon nadal
Image | Darwin Bell

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, estem a punt d´acabar un any carregat de moltes coses, unes bones i unes atres (la majoria per al valencianisme) no tan bones. Durant l´any havem arreplegat en nostra web tot allo que ha anat passant, be per mig d´opinions de nostres colaboradors, les propies noticies i opinions en prensa, aixina com, aquelles denuncies d´allo que no mos ha paregut acceptable. I tota aquella informacio be nostra o d´atres entitats que hem considerat d´interes. Agraïm les felicitacions rebudes pels nostres associats de l´ultima revista Renou.

Ara que s´acosta el Nadal vos desigem a tots lo millor i recomanem una serie de coses:

•     Compreu i regaleu llibres en llengua valenciana (no en valencià normalisat), n´hi han molts i bons, mosatros recomanem el llibre del nostre companyer Julio Filippi, presentat no fa molt de temps, titulat: “Apunts Valencianistes. Breu manual per a defendre la Llengua Valenciana, les Normes d´El Puig i el Regne de Valencia”. Si voleu algun eixemplar podeu cridar al telefon de nostra associacio o be encomanar-lo a l´editorial Mosseguello o en Manises On Line (Biblioteca Valenciana):

http://www.edicionsmosseguello.com/

http://www.manisesonline.com/bibliotecavalenciana.pdf

http://www.racv.es/files/Novetats2009.pdf

•     Tambe es poden baixar, debades en format pdf, alguns llibres molt interessants, en la pagina dels nostres amics d´Idioma Valencià i en la web internacional de Valencian.org (Biblioteca virtual):

http://idiomavalencia.110mb.com/vtituls.htm

http://www.valencian.org/

•     El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana, ha editat un especial per a Nadal que tambe ho tenim en nostra web: Rogle de Nadal.

http://www.rogleconstantillombart.com/principal.html

•     Tambe vos informem que la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV)  i el Grup d´Accio Valencianista (GAV) estaran en Expojove (Fira de Mostres de Paterna), del 26 de decembre al 4 de giner.

http://www.pjvalencianista.org/web/2009/12/10/la-pjv-per-fi-en-expojove/

http://www.valenciafreedom.com/web/modules.php?name=News&file=article&sid=3253

•     Parlem be en llengua valenciana durant el Nadal (i durant tot l´any, per supost):

http://www.cardonavives.com/artrenou.asp?id=78

•     Tenim una recepta d´un postre tipic de Castello a vostra disposicio, els pasticets de Nadal, coneguts tambe com pasticets de moniato, agraïm la colaboracio desinteressada de Donya Paquita.

•     I per ultim, recordeu que en la cistella de Nadal, a ser possible, productes valencians, i per a brindar vi i cava valencià, que en tenim molts i molt bons.

¡¡ Bon Nadal !!

 

<<   <   27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Hay unanimidad en los autores valencianos de los siglos XIV, XV y XVI en llamar valenciana a su lengua
Simó Santonja

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: