Obituari

Ha faltat el nostre amic i companyer, En Vicent Martín-Villalba i Medina, vocal de la junta directiva de l´associacio Cardona i Vives de Castello i membre des de sa fundacio.

Home sabut, gran coneixedor de l´historia i costums valencianes i amant de tot lo valencià, gran lluitador i persona valenta en la defensa de les senyes d´identitat valencianes. Membre de la Confraria de la Mare de Deu de Lledo, participant en la Romeria de les Canyes de les nostres Festes de la Magdalena. Colaborador de nostra revista Renou. L´any 2006 se li concedi la Creu de Cavaller Confrare per l´Insigne Capitul de l´Almoina de Sant Jordi de Cavallers del Centenar de la Ploma.

Les nostres condolencies a la seua familia i amistats. Descanse en pau.

Excursio a Requena

1.     Visita a la Bodega “Pago de Tharsys”

2.     Visita/Degustacio d’embotits en carniceria del Consell Regulador “Embutidos Requena”

3.     Visita a les “Coves de la Vila”

Data: Dumenge, 25 d’octubre de 2009. (Atencio: canvi d´hora. A les 3,00 h. seran les 2,00 h.) 

Desti: Requena (provincia de Valéncia)

Programacio i horari:

8,00 hores: Eixida de l’autobus des de la plaça Fadrell (Preguem maxima puntualitat)

10,00 hores: Parada per a almorzar, per conte de cada u, en restaurant “Alejo“ de Requena.

11,00 hores: Visita a la Bodega “Pago de Tharsys”

13,00 hores: Degustacio d’embotits en carniceria del Consell Regulador “Embutidos Requena”.
          
14,30 hores: Dinar en el restaurant “Alejo” de Requena.

16,30 hores: Visita a les “Coves de la Vila”

17,30 hores: Tornada cap a Castello.

Preus:   Socis i familiars……………....35 Euros per persona.
              No socis……………………....40 Euros per persona.
        Chiquets (menors 16 anys)…15 Euros per chiquet.

El preu inclou l´autobus, visita a les bodegues, degustacio d´embotits, visita a les coves i dinar. 

Reserves: 964-223507 (vocal Carmen Torres, de 19 a 22 hores)

Plaç: Al ser llimitades les places de l’autobus se prendra rigorosa tanda per orde d’inscripcio. Socis: del 16 al 20 d’octubre. No socis: del 21 al 22 d’octubre.

Informacio i activitats d´atres entitats

•     ´Foro de Opinión´. Conferencia de D. Fernando Giner, Diputat de les Corts Valencianes, titulada “Crisis i valencianisme: Reptes de futur”, i presentada per D. Fernando Millán, extinent alcalde de l´ajuntament de Valencia, exdiputat provincial i vicepresident de l’associacio Vicent Blasco Ibáñez.

Dilluns, 19 d´octubre, 20 hores. Hotel Astoria. Valencia ciutat.
Per a mes informacio: info@forodeopinion.org  http://www.forodeopinion.org

•     Homenage de la Academi de sa Llengo Baléà a D. Pedro Rosselló, vicepresident de la mateixa, com a mostra d´agraiment a la seua lluita en defensa de la cultura balear, destacant les següents paraules que pronuncià, durant la junta del 21 d´octubre de 2007 d’anims als membres de l´Academia:

“Noltros no porem abandonà may per que noltros som el caliu de sa nostra llengo… Es joves s’han de donà conta cualca dia qu’es politics els han pres es pel y han de reaccionà…¡¡¡Noltros hem de continuà!!!”

Dissabte, 24 d´octubre, 14 hores. Salons de Binicomprat. Palma de Mallorca.
Per a mes informacio i reserves: 685-875365 (Secretari).

9 d’octubre, dia de la Patria Valenciana

•     La nit del 8 d’octubre, acodirém al sopar de la ‘mocadorà’ en la Nit de Sant Donis, que celebra, tots els anys, Lo Rat Penat, en el Monasteri de Santa Maria d’El Puig, acompanyarem en dit acte als nostres amics.

•     Tambe comentar-vos que fins al 30 d’octubre n’hi ha plaç per a poder inscriure’s als cursos de Llengua Valenciana que organisa Lo Rat Penat, en els seus diferents nivells, per a mes informacio:

http://www.loratpenat.org/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=54

•     El 9 d’octubre es el dia de la Patria Valenciana. Nostra associacio fara acte de presencia en la ciutat de Valencia, durant la baixada i provesso de nostra Real Senyera.

•     El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana, complix 3 anys, editant una publicacio mensual titulada “Rogle” i que tots els mesos anem penjant en nostra web per a millor facilitat dels nostres usuaris. Des de la Cardona Vives lis donem l’enhorabona per l’aniversari.

http://www.rogleconstantillombart.com/principal.html

•     Valencia Universitaria, celebrarà el proxim 17 d’octubre (dissabte) a les 21,15 h. (en la seu de l’associacio El Piló de Burjassot, c/ Dtor. Moliner, 10 de Burjassot), un sopar de germanor servit pels voluntaris de l’associacio. Tambe nos comuniquen que durant els 17 anys de treball, Valencia Universitaria es dedica a tot tipo d’activitats, fent proyectes de cooperacio internacional i de foment del voluntariat, formant i informant sobre totes les tematiques (i en especial incidencia en tematica valenciana), una associacio que està present en els instituts de secondaria i fent valencianisme en el sistema universitari. Durant l’acte s’expondrà la llinea de treball i els nous proyectes, aixina com, la nova pagina web i les seues possibilitats:

http://www.valenciauniversitaria.org/

•     Vos anunciem el naiximent d’un nou blog-guia d’enllaços valencianistes. La proposta d´este blog naix a nivell associatiu, apartat de la politica, per a facilitar el trobament d´un Email o un Telefon per a contactar en qualsevol associacio rapidament:

http://guiavalencianista.jimdo.com/

ROGLE 37. Octubre 2009

Revista "Autentics Maulets", numero 4

 

<<   <   32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |   >   >>
439 registres trobats

cites

No es el catala una llengua romanica que sempre haja estat entre les llengües en personalitat propia: tot lo contrari, era considerat com una varietat dialectal de la llengua provençal, i nomes des de fa relativament poc, ha mereixcut la categoria de llengua neollatina independent
A. Badia Margarit

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: