V Viage per l´historia de Valencia

Des de l´Institut d´Estudis Valencians (IEV) nos comuniquen lo següent.

Curs V Viage per l´Historia de Valencia

Organisat per l´Institut d´Estudis Valencians junt a la colaboracio del Colectiu Lluís Fullana i patrocinat per la Conselleria d´Educacio de la Generalitat Valenciana.

Lloc i horari: Aula D1 de l´Escola Tecnica Superior d´Ingenieria d´Edificacio de l´Universitat Politecnica de Valencia (UPV). De 19 a 21 h.

Programa

Dilluns 4. El Dret Civil valencià. Francisca Ramon i Fernandez. Professora Titular de Dret Civil. UPV.

Dimarts 5. La Gastronomia Valenciana del S.XIV. Albert Cuadrado i De la Flor
Professor de EEMM. Llicenciat en Geografia i Historia. Institut d´Estudis Valencians.

Dimecres 6. La Politica de Felip II en el Regne de Valencia. Peligros Belchi
Professora de EEMM. Llicenciada en Geografia i Historia.

Dijous 7. Una Ciutat Valenciana en una encreuellada historica: Sagunt i la II Guerra Punica. Antoni Ledo i Caballero. Professor Titular d´Historia Antiga. UV.

Dilluns 11. Els Inicis de la Renaixença. Juli Moreno i Moreno. Llicenciat en Geografia i Historia. Institut d´Estudis Valencians.

Dimarts 12. L´obra de Pere Compte. Rafael Medina i Ferrandis. Arquitecte. Institut d´Estudis Valencians.

Dimecres 13. El Valencianisme de Principis de S.XX. Agusti Zacares i Romaguera. Llicenciat en Geografia i Historia.

Dijous 14. Els Moriscs de La Vall d´Ayora. Miquel Aparici i Navarro. President de la Seccio Valenciana d´Amics dels Castells.

Triptic del curs i ficha d´inscripcio (web  de l´Institut i de la PJV):

http://www.inev.org   

http://www.pjvalencianista.org/web/wp-content/Triptic-V-Curs-dhistoria.pdf

El preu es de 20 €. Convalidable per 1 credit de Lliure Eleccio per als estudiants de l´Universitat Politecnica de Valencia.

Formalisacio de la matricula:

Enviar a info@inev.org o per correu ordinari al Ap. de Correus 1026 de Valencia (46080), les senyes personals: Nom i Llinages, DNI, edat, domicili, localitat, CP, telefon junt al resguart de l´ingres dels 20 € (escanejat si es per correu electronic). Abans del 1 d´abril.  

Conte bancari: 3094 7024 82 2810000668

Charrada - coloqui

Des de l´Associacio Cultural Via Vicentius – Gogistes Valencians, nos comuniquen la següent activitat (en castellà):

Charla - coloquio sobre: “Los lugares de la Pasión”, impartida per D. Víctor J. Maestro de la Asociación Valenciana de Amigos de Tierra Santa.

Dia y hora: Viernes, 1 d´abril de 2011. 19,30 h.

Lugar: Hermandad del Cristo de los Afligidos del Cañamelar (c/ José Benlliure, 92 de Valencia ciudad).

Asociación Valenciana de Amigos de Tierra Santa
c/ Caballeros, 35 (pasillo Iglesia de San Nicolás) 46001- Valencia
Tfno./fax 96-3917810

Asociación Cultural VIA VICENTIUS - GOGISTES VALENCIANS

http://www.caminodesanvicentemartir.es
http://viavicentius.blogspot.com/
http://gogistesvalencians.blogspot.com/

Bones Festes

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, durant els proxims dies, la ciutat de Castello celebrarà les Festes de la Magdalena (del 26 de març al 3 d´abril), enguany declarades d´Interes Turistic Internacional.

Programa oficial de festes:

http://www.castello.es/generico.php?cod1=501&cod2=689

 

Les fotografies corresponen al cartell de Festes de la Magdalena d´enguany i a la Gayata nº 15 Sequiol, guanyadora del 1er. premi de l´any 2007.

Articul relacionat: http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=2027

Afegim tambe una coleccio de quadros de l´artiste castellonenc, Lorenzo Ramírez, natural de Borriol, titulada “Colors de Festa”, que amablement nos oferi a nostra associacio, cosa que li agraïm. Lorenzo Ramírez inaugura dema (24 de març) en Castalia Iuris (Plaça Cardona Vives, 10 de Castello) una exposicio dedicada a l´ermitori de la Magdalena fins al dia 6 d´abril. 

Esperem que hageu tingut Bones Falles i vos desigem a tots Bona Magdalena.

Conferencia del Rogle

El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana junt al Centre Espanyol de Sindonologia (CES), han organisat la següent conferencia:

Titul: "El Sant Sudari d´Oviedo".

Conferenciant: Jorge Manuel Rodríguez (President del CES). 

 

Notes: En l´epoca de Jesus un sudari era un mocador gran que aprofitava per a torcar-se la suor del cap o netejar-se la cara en cas de necessitat. L´Enciclopedia Universal Judea arreplega la prescripcio segons la qual un cadaver desfigurat o en el rostre mutilat havia de ser necessariament cobert en un vel per a amagar-lo als ulls de la gent. No es estrany que per ad aço s´usara el sudari que es tenía a ma. Tambe s´arreplega en l´evangeli que un dels llenços funeraris que eren utilisats en els soterraments judeus era el que cobria el rostre. 

En els primers anys del cristianisme, es veneraren en Jerusalem estes reliquies de Jesus - llançol i sudari - que els apostols haurien guardat en una arca de cedre. La por a les invasions dels perses feu necessari que es posaren a bon recapte. Circumstancies feren que l´arca de les reliquies arribara d´Alexandria a Espanya. L´invasio musulmana aconsellà que es traslladaren de Toledo a Asturies, i que s´albergaren en la "Cámara Santa" que Alfons II el Cast manà construir en Oviedo.

En l´any 1075, en ocasio de la visita del rei Alfons VI, es va procedir a l´apertura de l´Arca i a la realisacio d´un inventari dels diferents objectes que contenia, entre ells el "Sant Sudari".

Actualment el Sudari s´expon tres vegades a l´any: el Divendres Sant, del 14 de setembre, dia de la Santa Creu, i el 21 de setembre dia de l´octava. La fama del relicari d´Oviedo es multisecular.

Informacio extreta del CES: http://www.linteum.com

Dia i hora: Dimecres, 30 de març. 18,45 h. (Es prega maxima puntualitat).

Lloc: Seu del CES (c/ Barcelonina, 3-2ª planta, junt a la plaça de l´Ajuntament) Valencia ciutat.

La Plataforma ´Salvem la Magdalena´ ha tancat les portes

 

 

 

 

 

Des de l´any 2008 que es creà la Plataforma “Salvem la Magdalena” on nostra associacio estigué present de forma activa, junt ad atres colectius i entitats castellonenques, per a protegir el parage de nostra Magdalena front a la construccio d´una nova carretera (una autovia dissenyada pel govern central) i despres de lluitar i arreplegar firmes per a que aixo no passara, s´ha arribat a la situacio de deixar les coses com estaven. Per lo tant la web http://salvemlamagdalena.org ha tancat la porta despres d´haverse complit l´objectiu.

Des d´esta associacio agraim a tots els que han recolzat l´iniciativa de la Plataforma ´Salvem la Magdalena´. 

Novetat en la web

Estimats associats, amics i usuaris de nostra web, aprofitant que s´ha celebrat el XXX Aniversari de les Normes d´El Puig, vos donem a coneixer l´ultima novetat en nostra pagina web:

En la seccio de Documents, tenim afegit el llibre d´Ortografia de la Llengua Valenciana de la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV), en format pdf. Editat per la Regidoria d´Educacio, Accio Cultural i Patrimoni Historic i Cultural de l´Ajuntament de Valencia, de l´any 1994. 

 

<<   <   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Las cualidades de la lengua valenciana son: su brevedad, la abundancia de monosílabos, la suavidad y la cantidad de palabras de origen árabe, griego y latino
Carlos Ros Hebrera

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: