Demà es presenta el Tirant ilustrat de L´Oronella.


El pròxim divendres 15 de decembre tindrà lloc la presentació de l’edició ilustrada de Tirant lo Blanch que ha preparat l’editorial L’Oronella. Serà en la sèu de l’Universitat Cardenal Herrera-CEU en la ciutat de Valéncia (Palau de Colomina, c/ Almudí, 1).

Intervindran Josep Vicent Miralles i Andreu Tintorer com a responsables, junt al dibuixant Enric Climent, de l’edició. L’acte el presidiran els màxims representants de les entitats que han participat en esta important iniciativa editorial de L’Oronella: el Decà de la RACV, Joan Lladró, el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve i el de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, Aureli López. Han anunciat també la seua presència representants de màxim nivell dels ajuntaments d’Alcàsser, Almàssera, Massanassa i Silla, aixina com de l’Ateneu Cultural de Paterna i de l’Associació Cultural Vicent Gonzàlez Lizondo.

El llibre pretén acostar als més jóvens al Tirant, la més important realisació de la cultura valenciana, aixina com al goig de la lliteratura i de la cultura escrita. Per a conseguir-ho, Josep Vicent Miralles ha preparat una versió del text de Joanot Martorell per a assegurar el plaer de la llectura a qualsevol llector, independentment del seu grau de formació.

Per a fer el llibre encara més abellidor, s’ha contat en l’ilustrador valencià Enric Climent, conegut pels seus treballs d’animació per a Cartoon prod. i per diversos treballs en el camp del llibre jovenil i de text en editorials com Santillana, Vicens Vives o Planeta-Oxford. De traç clàssic i realiste, els dibuixos que ha preparat transmeten la passió i el coneiximent del món migeval i de la novela de Martorell que atesora el seu autor. Continuar llegint

Celebracio de la primera conferencia del present curs


Joan Ignaci Culla

Este divendres, 1 de decembre, se celebrarà en el Cassino Antic de Castello (plaça Porta del Sol), a les huit de la vesprà la primera conferencia de les que té programades l´associacio per al present curs.

La conferencia estara a carrec de D. Joan Ignaci Culla, president de l´Associacio Renaixença Valencianista. Articuliste, conferenciant, escritor i empresari, ha escrit articuls que han segut publicats en els mes prestigiosos diaris en paper i digitals.

El titul de la conferencia : “Consciencia identitaria historica del valencià front al catala

Esperem la vostra assistencia.

Premio de investigación histórica, social y lingüística

El premio estará destinado a jóvenes investigadores y es el primero de estas características en toda la provincia.

La Asociación Cardona Vives ha puesto en marcha un premio de investigación histórica, social y lingüística con el que pretende involucrar al colectivo universitario de nuestra provincia en el conocimiento objetivo y la difusión de la cultura castellonense y valenciana. Esta iniciativa es pionera en la provincia de Castellón y espera fomentar el estudio erudito y la movilización de diferentes colectivos que hasta el momento no se habían mostrado interesados en la cultura y la historia local.

El premio se presenta como un ensayo sobre las raíces propias del colectivo castellonense, incidiendo en las señas de identidad como elemento de estudio riguroso. “Con ello pretendemos que la cultura valenciana y castellonense sea también motivo de investigación por parte de nuestros jóvenes y de los docentes frente a estudios de temática foránea, igualando la capacidad de acceso a nuestras raíces”, aseguraba Gonzalo Romero, presidente de la Asociación. Además, Romero adelantaba que esta iniciativa es “pionera en la provincia de Castellón, puesto que tiene como objetivo nuestras propias raíces. Esperamos que a partir de aquí comience a subvencionar y fomentar las investigaciones objetivas sobre nuestra historia con el fin último de su difusión”.

El premio estará dotado de 400 euros y será adjudicado por un jurado de expertos enraizados en el mundo cultural e intelectual de Castellón que evaluarán la intensidad objetiva de los trabajos presentados. La asociación tiene previsto dar a conocer al ganador el mes de junio de 2007. Además, para impulsar la investigación sobre la cultura local y valenciana, este colectivo divulgará las bases del premio por todos los centros docentes y culturales de la provincia, con mayor incidencia en la Universidad de Castellón.

Visita de la nostra associacio a la Dama d’Elig


La Dama d´Elig
L’associacio Cardona i Vives ha fet l’ultima visita a la Dama d’Elig, que per desgracia, tornarà al Museu Arqueologic Nacional de Madrit en els proxims dies. Agraim al Grup Cultural Ilicità l’acollidora benvinguda i tota la seua dedicacio, fent-mos de guia i donant-mos totes aquelles explicacions al voltant d’Elig i la Dama. Gracies companyers.

La Cardona baix la palmera imperial

Novetats en la web

Afegits nous articuls d’opinio, prou interessants, en la seccio de documents:

 

<<   <   60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 |   >   >>
439 registres trobats

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: