Novetats en la web


J.M. Guinot i Galan
Noves conferencies incorporades d’En Josep Maria Guinot:

"Les normes de Castello de 1932"

Tinc que començar justificant la meua participacio en la commemoracio del xixanta aniversari de les normes ortografiques que anomenen "de Castello". Vinc en representacio de l´Associacio Cultural Cardona Vives.

"Unitat i personalitat de la Llengua Valenciana"

Es falsa creencia, que el valencià és un dialecte del catala. Podriem dir tot lo contrari: el valencià va ser llengua molt ans que el catala: llengua de la llegislacio del rei En Jaume I, de la seua cort, de la cancelleria, i dels classics valencians, que saberen fer una llengua verdaderament "estandart", de la que deprengueren a escriure en "valenciana prosa" els escritors catalans

 

Traduccio l´angles feta per Albert Cuadrado de la conferencia d’En Josep Maria Guinot:

"La Llengua Valenciana hui"

Ademes de tot aixo, nou articul del nostre companyer Domingo Gimeno i el discurs de Juli Moreno en l´acte de conmemoracio dels 25 anys de les Normes del Puig

"El patriarca Huguet"

En Gaeta Huguet i Breva que aplegaria a ser conegut com “El Patriarca“, va naixer en Castello de la Plana el 25 de juliol de 1848, fill de Ramon Huguet Gimeno, i dins d´una de les families mes riques de la nacio.

XXV Aniversari de les normes d´el Puig

Que els organisadors d´esta commenoracio hagen declinat en mi l´honor de dirigir-los la paraula m´ompli de satisfaccio, a la vegada que m´obliga a considerar que hui, en tota seguritat, hauria d´haver-se dirigit a vostes qui te la capacitat de fer possibles actuacions i qui pot favorir proyectes que potencien l´us, el conreu i l´aprenentage de la llengua valenciana.

Proxima la data de l’aniversari de la mort del nostre benvollgut i sempre recordat En Josep Mª Guinot i Galán, la Cardona Vives vol oferir-li una ceremonia religiosa en la Catedral de Sogorp, a on va ser canonge durant molts anys. Els actes tindran lloc el dissabte dia 11 de març.

A les 12 començarà el funeral, en assistencia de varios canonges i sacerdots. Actuarà la coral parroquial de Sogorp. Despres visitarem la Catedral, claustre, capelles, museu…

A les 14’30 tenim previst dinar tots junts en els salons Avenida. Prenent café, donarem pas al recort en l’intervencio d’alguns assistents per a parlar sobre el pare Guinot.  Continuar llegint

Ausias March

HOMENAGE A JOAN COSTA I A JOSEP MARIA GUINOT

La Real Academia de Cultura Valenciana té l’honor de convidar-lo als actes organisats per al dia 3 de març. Dia de la Llengua i Cultura Valencianes, en el qual es conmemora la mort d’Ausias March.

PROGRAMA

Durant tot el dia es realisarà una ofrena floral en la tomba d’Ausias March (porta romànica de la Sèu de Valéncia).

18:00 h.: Missa en l’Altar Major de la Sèu de Valéncia, en sufragi d’Ausias March, Joan Costa i Josep Maria Guinot, oficiada pel Canonge Ilm.Sr.En Josep Climent Barber, Acadèmic de Número.

19:00 h.: En la Sala Mestre Rodrigo (sala B) del Palau de la Música de la Ciutat de Valéncia:

  •   Paraules del Decà de la RACV, Ilm. Sr. En Joan Lladró Dolz.
  •   Presentació de la Ortografia de la Llengua Valenciana i l’Estàndart Oral Valencià.
  •   Presentació del Ordinari de la Missa en Llengua Valenciana.
  •   Reconeiximent a les entitats i grups que treballen per la difusió i la defensa de la llengua valenciana en la festa de les Falles: Lo Rat Penat, els poetes festius i l’AELLVA i la revista Lletrafaller.
  •   Entrega del premi extraordinari que la RACV concedix a través de Lo Rat Penat per a premiar l’us i promoció de la genuïna llengua valenciana en les Falles.
  •   Laudàtio a Joan Costa a càrrec de l’Ilm.Sr. En Josep Climent Barber, Acadèmic de Número.
  •   Laudàtio a Josep Maria Guinot a càrrec del Sr. En Gonçal Romero, President de l’Associació Cardona Vives de Castelló.
  •   Clausura de l’acte a càrrec del Decà de la RACV, Ilm. Sr. En Joan Lladró Dolz.
 Continuar llegint

Conferencia organisada per l´Associacio Aparisi i Guijarro

Hora: 7’30 de la vesprada.

Lloc: “Castalia Iuris”, plaça Cardona Vives, 10, baix de Castello.

Conferenciant: OBDULI JOVANÍ (soci de la Cardona Vives i natural de Sant Mateu). D. Obduli Jovaní, es advocat i conegut columniste del periodic ABC.

Titul de la conferencia:

“L’ESTATUT VALENCIÀ”

Tema de rabiosa actualitat i molt important per als valencians.

Antoni Atienza

Hora: 8 de la vesprada.

Lloc: Sala de proyeccions de T.V. del Cassino Antic de Castello.

Conferenciant: Antoni Atienza (Valencia Ciutat, 1960)

D. Antoni Atienza, es Llicenciat en Geografia i Historia (Universitat de Valencia-Estudi General)

Professor d’Historia en l’Institut de Chiva.

Articuliste de les revistes “La Aventura de la Historia” i “Lletraferit”

Obres publicades: “Teatre Valencià de la Germania”, “La Real Senyera, Bandera Nacional dels Valencians”, “L’ultima cavalcada de Cesar Borja”, “Regionalismo i Valentinicultura”, entre d’atres.  Continuar llegint

Gonzalo Romero Casaña

Per Gonzalo Romero Casaña  President de l’Associacio Cultural Cardona Vives de Castelló

Sincerament pense que moltes, tal volta massa, son ya les informacions i els articuls que s’han vertit i escrit sobre la subvenció concedida per l’Ajuntament de Castelló a l’associacio Cardona Vives, una ajuda entre moltes atres mes destinades a distintes associacions castellonenques.

Crec que en els temps que corren, en els que, per desgracia, existix una problematica sociopolitica de present pero sobretot de futur, en la que se podrien omplir quantitat de pagines, crida prou l’atencio que siga precisament la subvenció de trescentes mil de les antigues pessetes, concedides a l’Associació Cultural Cardona Vives de Castelló, la que està inspirant d’una manera realment preocupant i inquisidora a les plomes i als recurridors –inquisidors- administratius, afins i provinents de certs segments socials, els quals consideren i opinen que la Comunitat Valenciana no te una personalitat cultural, historica i politica propies.  Continuar llegint

 

<<   <   64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Pero es el caso que Valencia no quiere ser otra cosa que Valencia. Su lengua, la valenciana, difiere lo bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propios
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: