S´ha presentat en el registre de la Diputacio de Castello, solicitut per a que la mateixa, acollixca l’exposicio de la Real Senyera Valenciana, que en estos moments està esposada en Valéncia i patrocinada per la Diputacio de Valencia, adjuntem copia de l’escrit presentat el dia 26 d’octubre d’enguany.  Continuar llegint

La Cardona en la manifestacio de Valencia

El passat dissabte 5 de novembre de 2005, esta associacio va fer acte de presencia en la manifestacio de Valéncia, convocada per Coalicio Valenciana i la Federacio Coordinadora d’Entitats Culturals del Regne de Valencia, baix el lema:

¡NO ALS PAÏSOS CATALANS! ¡NO A L’ESTATUT DE CATALUNYA! EN DEFENSA DE L’IDENTITAT VALENCIANA ¡SI A LA CONSTITUCIO!

Creem que ha sigut tot un exit. Enhorabona als convocants i gracies a tots.

Segona conferencia de la Cardona

Este dijous 17 de novembre, se celebrarà la segona conferencia que esta associacio te programades durant el present curs.

Conferenciant: DONYA ANA VERNIA MIRALLES, Llicenciada en farmacia i cursant, en l’actualitat, quint curs de Belles Arts en l´Universitat Politecnica de Valéncia. Premiada, enguany, en Italia ab el quint premi del “VI concurs nacional de pintura Gaetano Morgese”.

Titul: “PORCAR I ATRES ARTISTES VALENCIANS”

Lloc: Castalia-Iuris, en la plaça Cardona i Vives de Castello.

Data i hora: dijous 17 de novembre, 7’30 de la vesprà.

Desigem que siga abellidora la mateixa i esperem la vostra assistencia.

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=524 

L´ultima conferencia de la Cardona sera televisada


Mª Teresa Puerto i Gonzalo Romero

L´ultima conferencia celebrada per la nostra associacio, sera oferida per Televisio de Castello el dimarts 1 de novembre a les 8 de la vesprà.

La conferencia titulada "LLENGUA VALENCIANA ¿O DIALECTE BARCELONÍ?" i feta la mateixa per Mª Teresa Puerto Ferre, Llicenciada en Filosofia i Lletres (Filologia Anglesa i Francesa), Catedratica de Llengua Anglesa d´Institut de Bachillerat (Oposicio lliure), Master en Llengües Anglorromaniques, Membre del Colectiu "Lluïs Fullana" de la Universitat Politecnica de Valencia. Aula de Cultura en defensa de la Llengua Valenciana i atres titulacions.

Se va celebrar este passat divendres en el salo de televisio del Cassino Antic de Castello, tenin un gran exit i una gran assistencia, practicament no cabia ni una agulla, tinguerem que possar cadires al fondo del salo, i sent televisada per TV de Castello, la millor televisio local que tenim.

L’ultima junta directiva d’esta associacio s’ha celebrat este passat dilluns 17 d’octubre ab l’assistencia a la mateixa del Senyor Alcalde de Castello, D. Alberto Fabra, la qual va presidir. Durant la sessio se li plantejaren diverses qüestions, a les que va donar complida resposta, una de les solicituts per part de mosatros va ser l’anomenar un carrer d’esta ciutat ab el nom de D. Josep Maria Guinot i Galan, que per desgracia mos faltà en març.

Una volta acabada la reunio de la junta el nostre president, D. Gonzalo Romero li feu entrega d’unes publicacions com a recort de la mateixa. Des d´esta pagina agraim la seua presencia i l’interes demostrat. Moltes gracies Senyor Alcalde.

 Continuar llegint

Loteria de Nadal

Com tots els anys per estes dades, la Cardona Vives té a la vostra dispossicio la loteria de Nadal per a distribuir entre els socis i amistats.

El numero assignat enguany es el

72.328

Qui estiga interessat en adquirir paperetes, ho pot fer per mig dels membres de la Junta Directiva.

 

<<   <   66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74  >   >>
439 registres trobats

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: