Editorial ‘La estupidez de la inmersión lingüística’ de César Vidal

En el programa ‘Es la Noche de César’ de EsRadio (FM 95.2 Castello), que presenta i dirigix César Vidal, feu un magnific editorial, el passat divendres (11.2.2011), parlant sobre el nacionalisme catala, dels diners que mos costa a tots els demes espanyols, de les impossicions llingüistiques, de la discriminacio del castellà, de la suplantacio del catala pel valencià i mallorqui, i el mal que nos està fent als valencians, balears i a la resta d´Espanya en general.

En fi, en poc de temps ho ha dit tot i ben clar. N´hi han pocs mijos de comunicacio que toquen el tema per ser ‘politicament incorrecte” i fan oits sorts ad eixes qüestions. Es molt interessant i mereix la pena escoltar-lo.

Font d´EsRadio:

http://fonoteca.esradio.fm/2011-02-11/editorial-de-cesar-vidal-el-nacionalismo-catalan-23498.html

César Vidal, va naixer en Madrit en l´any 1958. Es Doctor en Historia (Premi Extraordinari de fi de carrera), Doctor en Filosofia i Teologia (abdos doctorats obtinguts en EE.UU.) i Llicenciat en Dret. Ha ensenyat en distintes universitats d´Europa i America i es membre de prestigioses entitats academiques, entre elles la Society of Oriental Research o el Oriental Institute of Chicago. Ha escrit mes de 130 llibres.

Des d´esta associacio li donem l´enhorabona a D. César Vidal.

Conferencia Colectiu 33

El Colectiu 33, ha organisat una conferencia dins del cicle “Los terceros martes hispánicos” de la qual pasem a donar-vos l´informacio (en castellà):

Título: "La transición de plomo". Autor: Martín Sáenz de Ynestrillas

Día y hora: Martes, 15 de febrero de 2011. 7 de la tarde.
Lugar: Edificio Hucha - Bancaja. Esquina: c/Colón - c/Enmedio (Castellón de la Plana)

Asociación Cultural Colectivo 33

http://www.colectivo33.blogspot.com

Articul relacionat: http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=3705

Rutes pel Cap i Casal

Des d´Accio Regne de Valencia (ARV) nos informen d´una nova activitat “Coneix Valencia. Rutes pel Cap i Casal”.

L´idea d´esta activitat es coneixer part del patrimoni historic i cultural de la ciutat de Valencia. En quatre itineraris diferents nos acostarém a distintes etapes historiques, reflexades en monuments i construccions, en el quals, acompanyats de comentaris i explicacions, tindrem la possibilitat de coneixer mes i millor part d´este patrimoni.

Objectius

•     Descobrir per mig de les visites guiades l´historia de la ciutat de Valencia, Cap i Casal del Regne.
•     Visitar distints monuments emblematics de la ciutat de Valencia i contextualizar-los historicament.
•     Tindre una jornada de convivencia que permeta intercanviar opinions i conversar i establir relacions d´amistat i companyerisme.

1er. Itinerari. Ruta Vicentina i Via Augusta. Visita als diferents llocs que l´historia i la tradicio relaciona en l´estada i martiri de Sant Vicent Martir, copatro de la ciutat de Valencia. Guia: Francisca Llosa, presidenta de l´associacio “Valencia Cultural-Vía Augusta y Camino de Sant Vicente Mártir”.

Dissabte, 19 de febrer de 2011. Totes les rutes començaran a les 10 h. en previsio d´acabar entre les 13,30 o 14 h.

Places llimitades, necessaria fer l´inscripcio en la pagina de ARV, l´activitat requerix una aportacio de 3 € per ruta i 10 € si t´apuntes a totes, per a possibles entrades, despeses de material i gratificacio als guies. Es comunicarà el lloc de trobada per correu electronic o telefon.

info i inscripcions: http://www.acciorv.com/rutes_arv_2011.htm     info@acciorv.com

Informacio de Valencia Universitaria

Apart del viage solidari al Marroc organisat per Valencia Universitaria que ya havem donat informacio en nostra web, des de Valencia Universitaria nos informen d´atres activitats i iniciatives que estan promovent cap a la joventut universitaria i que pasem a donar complida informacio de les mateixes:

 

•     Adeu als examens de setembre, benvinguda al 25 d´abril.

El Consell de Govern de l´Universitat de Valencia ha aprovat este dimarts el calendari academic per al curs 2011/2012 en el que elimina els examens de setembre i aprova una esmena de Valencia Universitaria per a considerar el 25 d´Abril, en el que es recorda la desfeta d´Almansa, festa en l´Universitat.

•     L´unitat d´Igualtat destaca que Valencia Universitaria llidera presentant mes dones que homens en les seues llistes electorals al claustre i junta de centre.

L´unitat d´igualtat destaca l´accio de Valencia Universitaria que ha presentat 21 dones mes que homens en les seues llistes per a representants/es d´estudiants, seguits de llunt per Campus jove i Generacio Universitaria que han presentat, quasi la mitat menys, o siga, 13 dones mes en els dos casos.

Per a mes informacio: http://www.valenciauniversitaria.org/

Visita a les Corts Valencianes

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, l´associacio cultural Cardona Vives organisa una visita a les Corts Valencianes, la qual anunciem en prou antelacio a l´hora de poder avisar quants anirem ad eixa visita institucional.

Data: Dimarts, 1 de març de 2011.

Programacio i horari:

9,00 hores: Eixida de l´autobus des de la plaça Fadrell (Preguem maxima puntualitat).

10,00 hores: Parada per a almorzar, per conte de cada u, en “Restaurant Clemencia“ de Valéncia ciutat.

11,00 hores: Visita a les Corts Valencianes

12,30 hores: Tornada cap a Castello.

Preus: Socis i familiars……………......5 Euros per persona.
No socis…………….......….……....6 Euros per persona.
Chiquets (menors 16 anys)…..2 Euros per chiquet.

Agrairem portar moneda fraccionaria. Se pagarà en el propi autobus. Al ser llimitades les places de l´autobus, se prendra rigorosa tanda per orde d´inscripcio fins esgotar les places, assignant nº d´assent a l´hora de la reserva.

Reserves: 964-223507 (vocal Carmen Torres de 20 a 22 hores)

Plaç: Socis: del 7 al 9 de febrer. No socis: 10 i 11 de febrer.

Avis: Per un erro greu de transcripcio, en la carta enviada als nostres socis de data 2 de febrer de 2011, en "Notes sobre l´excursio" s´ha fet mencio a "confederació aragonesa-catalana", cosa que lamentem per ser una denominacio antihistorica. El seu nom correcte es "Corona d´Arago". Vos demanem disculpes. 

Podeu llegir les notes sobre la visita en nostra seccio d´Activitats

http://www.cardonavives.com/actividades.asp

Rogle de febrer


Rogle Constanti Llombart

El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana ha editat l´ultima Revista Rogle nº 53, corresponent al mes de febrer de 2011.

Si voleu llegir-la o descarregar-la, puncheu en una de les següents direccions:

 

Web de la Plataforma Jovenil Valencianista (PJV), hemeroteca revista Rogle:

http://www.pjvalencianista.org/web/documentacio/hemeroteca-rogle/

Web del Rogle Constanti Llombart (puncheu en Revista Rogle):

http://www.rogleconstantillombart.com/principal.html

Web d´Accio Regne de Valencia (ARV):

http://www.acciorv.com/banner1.htm

Si voleu consultar revistes anteriors tambe podeu anar a nostra seccio de Rogle:

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=886

 

<<   <   5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |   >   >>
439 registres trobats

cites

La trenta e dues es que aquesta terra ha lenguatge compost de diverses lengues que li son entorn, e de cascuna a retengut ço que millor li es, e ha lexats los pus durs e los pus mals sonants vocables dels altres, he ha presos los millors. E no res menys trobarets dins aquesta beneyta ciutat qui us pot ensenyar les principals lengues del mon. Axi com son lati, ebraych e morisch
Francesc Eiximenis

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: